«

»

Mai 25

Teză la fizică!

Pe anul 2012 mi s-a produs o extrem de plăcută surpriză dând în peregrinările mele online peste această fotografie care sper să fie mediatizată la maximum.

Boțu Alexandru este un eminent elev de clasa a XII a care în ultimii ani a făcut performanță la obiectul fizică.Pentru cei care nu știu, fizica este mai grea și decât matematica și decât chimia.După umila mea opinie, disciplina fizică este cea mai complexă din rândul științelor exacte iar cei care fac performanțe la această materie merită greutatea lor în aur.

Nemulțumit că profesoara sa, IOANA STOICA (profesor de fizica la Colegiul National de Informatica Tudor Vianu din Bucuresti) favorizează muhaiele care-i cară sacoșe de cadouri și dau mită în formă continuată prin intermediul meditațiilor fără bon fiscal, genialul nostru elev s-a gândit la un protest inedit scriind profesoarei sale o epistolă care a ajuns pe Internet.

Modul oficial în care a redactat elevul această epistolă-petiție-protest îl califică în opinia noastră la cele mai înalte distincții academice.

M-a răscolit pățania eroului nostru prin faptul că și eu în ultimul trimestru al liceului am fost notat cu 4 la fizică iar la examenul de bacalaureat am luat 10.Am fost notat cu 4 fiindcă atrăsesem atenția profesoarei mele RADU ADRIANA de la Colegiul Național Mihai Viteazul Ploiești cu privire la modul discreționar în care notează elevii.Cele mai slabe specimene la toate materiile care făceau pregătire cu dumneaei erau notate cu 9 iar noi ceilalți care rezolvam culegeri întregi de probleme de fizică eram notați tot la fel.

Nu aveam atunci mecanismele de protest care există astăzi însă eroul nostru mi-a transmis într-o secundă toată nedreptatea care i s-a făcut făcându-mă să retrăiesc precum Marcel Proust momentul verii lui 1997.

Un astfel de nebun, despre care Fănuș Neagu spunea că  ” e un nebun frumos al marilor orașe”, reprezintă chintesența românismului frumos și genial pe care mi-am dorit-o de la acest popor.

Un astfel de nebun face performanță în orice domeniu de activitate și împinge societatea înainte.Lumina becului i-o datorăm unui astfel de nebun pe nume Edison despre care profesoara sa i-a scris în clasa a IV -a tatălui său că ”ar fi bine să-l trimită cu porcii la păscut fiindcă la școală nu e bun de nimic”.Un astfel de nebun i-ar trebui acestei nații în fiecare funcție publică de conducere.

Dragul nostru Alexandru, dacă vreodată intri aici îți mulțumim (noi toți elevii care am sacrificat zile din viața noastră studiind în timp ce colegii noștrii jucau fotbal, mergeau la ștrand și cinema și ieșeau seara la discotecă) pentru că ne-ai redat demintatea călcată în picioare de profesori-golani care habar nu au cum se construiesc personalitățile elevilor dar  au știut numai să perpetueze un sistem corupt!

Îți mulțumim dragă Alexandru fiindcă indiferent câți vor pica anul acesta la BAC (și nu vor fi așa de mulți căci este an electoral) tu ești simbolul unei generații născute din sacrificii și care la rându-i va fi sacrificată!

218 comments

3 pings

Skip to comment form

 1. alexandru

  Admir toate aceste rezultate deosebite ale doamnei profesor, dar constat o profundă lipsă de respect și mai ales de fair-play din partea acestui cadru didactic, căci în cadrul
  unei competiții la care am luat parte, dumneaei a folosit cuvinte defăimătoare la adresa lucrării noastre ( de exemplu : ,,stupid”).
  De asemenea, comportamentul dumneaei a fost unul irelevant pentru o manifestare științifică, denotând lipsa profesionalismului și a unei conduite morale.
  Din păcate, toate performanțele la nivel național si internațional ale doamnei profesor reprezintă o nulitate, deoarece înainte de a fi mentor, profesor, cercetător etc, suntem oameni și ar trebui sa ne respectăm reciproc pentru că toți avem acelasi scop : de a duce o viață plină de realizări, lipsită de incidente etc.

 2. Heidegger

  M-am oprit sa mai citesc dupa “dpdv al continutului pe care-l contine” si nu cred ca e Heidegger. E clar ca nu poti sa excelezi si in fizica, si in literatura.

  1. Alexandru VARFCUDOR

   Cred ca te-ai oprit prematur! Continuarea… Acest pusti arogant i-a dat inca o palma d-nei profesoare de fizica cu prima ocazie pe care a avut-o: bacalaureatul din vara lui 2012. A luat 10(zece) pe linie, la limba romana (sic!), la matematica si la fizica. Astfel lucrurile au revenit pe fagasul lor firesc, firesc pt. Romania. D-na profesoara a ramas acolo unde-i e locul, in pluton (citeste anonimat). Niciun ,,geniu” notat de d-na profesoara cu nota maxima nu a reusit sa ia bacalaureatul cu 10! Pustiul a fost invitat sa le fie student de cateva universitati de elita din Vest, cred ca a ales Marea Britanie. Tu, precum multi dascali (dar nu numai dascali!) scandalizati de impertinenta mucosului ati ramas cu comentariile pline de o superioritate prosteasca. P.S. ,,Continutul pe care-l contine” era o ironie a pustiului, poate nu foarte reusita. Spun nu foarte reusita deoarece nu s-a prins tot prostul!

 3. Victor

  Am trait nedeptrati si in timpul liceului si a scolii si in viata privata mai multe decat acest elev ai carui parinti au ajuns pe functiile lor in era comunista .
  Dar mi se pare de prost gust acest protest.Daca avea ceva cu profesoara lui putea lua legatura cu directiunea care ar fi inceput o ancheta.A-ti bate joc de teza si a-ti face de rusine profesorul mi se pare cel putin cinic..

  Daca gestul lui va fi urmat de alti elevi mai slabi la invataura care considera ca sunt nedreptatiti pt ca profesorii sunt originari din epoca comunista ?
  Din ce stiu de la parintii mei notele se dadeau atunci pe merit ,nu ca acum.Felicitari lui ca a ajuns la cambridge dar nu mi se pare deloc o decizie inteleapta si de tanar inteligent si olimpic ca,nu numai sa ii trimit acel mesaj profesoarei prin teza dar sa si il publici online
  De asemenea datorita acestui elev toata presa se concentreaza numai asupara elevilor de la tudor vianu care au ajuns la cambridge

  Hai sa dau doar cateva exemple de elevi care ar merita poate mai mult decat el sa isi spuna povestile:
  Tarc Sorin student la cambridge,Bacila Emilian student la cambridge,Batovski roland,student la oxford,toti sunt tot elevi de clasa a 12-a care au terminat anul acesta si care ar merita articole poate
  A word of wisdom for cambridge: Acolo unde se duce ,nu le plac spiritele rebele,zise si libere.
  Asa ca sa se mai gandeasca la asta atunci cand isi va mai lua o initiativa proprie

  1. ThinkAgainRo

   Acolo va realiza că toți sunt inteligenți sau mai inteligenți ca el și va renunța la aere.Protestul a fost inteligent realizat ……era necesară în online o astfel de dezbatere….

 4. ThinkAgainRo

  Dragă Victor tu ce simți când auzi cuvântul nedreptate?Dar când o trăiești la propriu?
  Am scris în articolul original că am trăit o experiență asemănătoare motiv ptr care am dezvoltat subiectul.Inclusiv alți cititori au avut exeriențe asemănătoare….am intenționat să sancționez prin scris ceea ce eu am considerat un abuz….
  Mulțumesc pentru decența cu care ți-ai exprimat opiniile!

 5. Victor

  Hmm,dintr-un punct de vedere si eleveul a avut dreptate si profesoara

  El s-a luat de profesoara pt ca in DEX goluri inseamna si spatii neocupate dar el probabil ca a pus in lucrarea de dinainte cuvantul goluri .Profesoara era una de fizica ,nu una de limba romana asa ca oricine putea sa greseasca .Pentru ca un elev sa ajunga la o olimpida stiu ca de obicei ii trebuie sprijinul la un profesor si ma refer aici la momentul cand sunt selectati elevii pt mersul la olimpiade ,asa ca sa o umilesti pe profesoara si sa zici ca o intereseaza doar banii nu mi se pare deloc ok,avand in vedere ca nu o cunosti din punct de vedere personal sau profesional.Sunt absolvent din 2001 al clasei de matematica fizica de la liceul ion luca din vatra dornei si as vrea sa punctez 2 lucruri pe care stapanul acestui blog nu le-a remarcat probabil :

  1 fotografia este facuta tezei la fizica in care el isi exprima parerile personale legate de o lucrare anterioara ;orice profesor in acest caz i-ar da nota 1 pt ca nu a scris nimic in legatura cu ce era in examen ,doar si-a exprimat parerile in legatura cu o lucrare anterioara .Pt orice reclamatie in legatura cu o nota sau lucrare putea fie sa se adreseze verbal profesoarei fie sa ii trimita scrisoare/email, nu sa foloseasca teza de fizica pt frustarile unui tanar adolescent

  2 Nu vreau sa comentez prea tare dar este clar ca baiatul respectiv s-a laat ”pe o ureche” cum s-ar spune avand in vedere ca rezulatele lui olimpice au scazut de la an la an

  IL felicit pentru rezultatele lui de la bacalaureat dar asta nu inseamna sa il adulam acum
  A avut o lucrare in care a gresit o semnificatie,asta e ,daca ar fi avut 10 pe linie din scoala pana la faculate l-as fi banuit de 2 lucruri :fie este super inteligent fie s-a mai folosit de rezultatele la olimpiada ca sa ia note mari si la alte materii ca sa isi poata pastra media

  Acum vreau sa spun si eu ceva ,si eu ca si altii am avut profesori atat in liceu cat si in facultate care mi-au cerut bani pt note dar am refuzat intotdeauna .De obicei asta a insemnat ca notele mele au fost proaste la acele materii unde am refuzat sa dau bani,astfel ca cel putin in cazul lui nu poate sa fie vorba de o profesoara pe care o intereseaza banii ,pentru ca altfel l-ar fi tinut in note mici

 6. maddcleaner

  Multumesc pentru raspuns, am vazut fotografia din articol dar am crezut ca poate mai contine si altceva.

  1. ThinkAgainRo

   E suficientă poza și textul!

 7. Bogdan

  Bute era un campion Mondial IBF galonat la momentul la care a luptat cu Froch. Si in ciuda palmaresului sau de pana atunci a trebuit sa sustina o lupta cu Froch pentru a recastiga titlul. Adica nu a zis nimeni: “mai oameni buni, campionul asta merita sa fie declarat castigator in oricare lupta cu adversarii sai, pentru ca … este campion, este cel mai bun”.
  Iar nenorocitul ala de Froch, un spagar ordinar bun de nimic, a abuzat de el, i-a facut o nedreptate si … l-a batut.

  Sper ca in cele din urma vei gandi din nou si vei realiza ca gresesti. Atat in cazul acestei spete cat si cat si in cazul felului in care te comporti. Pentru ca ai dovedit exact inversul a ceea ce ai dorit sa spui despre tine.

  1. ThinkAgainRo

   BUTE e un produs media, un bubble, lucru afirmat de Doroftei și verificat de realitate.Când a dat de un sportiv adevărat a luat-o în bot la propriu…comparațiile între situații sunt anacronice și total defazate…
   Nu am ce să mai gândesc ..voi lingăii l-ați criticat degeaba..în afara unei doze de infatuare care e specifică vârstei de 18 ani băiatul e muncitor și serios….apropo voi cei care l-ați tot criticat ce medii aveți la acest Bacalaureat?

 8. frate cocalar

  Tocmai mi-ai confirmat ca exista si cocalari care stiu sa vorbeasca limba romana. 🙂 O sa cenzurezi asta?

  1. ThinkAgainRo

   Se cunoaște că nu prea te pricepi la IT! HAi să-ți povestesc pe scurt: fiecare comentariu a cărui IP e prima dată cunoscut de platforma wordpress nu-l afișează imediat ci-l trimite administratorului spre aprobare.După cum ai văzut eu am dat aprobare fiindcă îmi place diversitatea de opinie!
   acum nu am ce face trăiesc într-o lume imperfectă unde sunt mulți cretini exemplu fiind și unii comentatori gen TU aici pe blog!
   Dar mergem înainte!
   PS
   Cocalarii nu foosesc niciodată diacritice! Bănuiesc că nu știi ce sunt diacriticile: îți spun eu!
   Ă,ă,Î,î,â,Â, ț.Ț,Ș,ș !
   Got it smart ass?

 9. maddcleaner

  Buna ziua,va rog unde gasesc textul acestei “teze”,manifest .Va multumesc!

  1. ThinkAgainRo

   Este fotografiată exact în articol! Tu nu ai văzut-o?

 10. mFlorin

  Hah, asta mi-a amintit de mine în zilele generalei și-a liceului.

  În generală eram olimpic la Fizică, și cel mai bun din clubul de excelență la Fizică din școală. Îmi plăcea incredibil de mult.

  La liceu, în clasa a 9-a am trecut cu 5 la fizică și într-a 10-a am rămas corigent la fizică. Am făcut o vară întreagă pregătire cu profa de la clasă, care juca macaua SINGURĂ în timp ce eu lucram, și-am trecut corigenta TOT cu 5.
  Într-a 11-a m-am mutat la un alt liceu. Am avut media 10 la fizică într-a 12-a, dar tot nu eram mulțumit că proful povestea de cum a făcut el armata în Amazon (right!) și NIMIC de fizică.

  Anyway, pe timpul liceului mi s-a scârbit de fizică și-am trăit cu impresia că NU SUNT BUN LA FIZICĂ, ajungând să nu-mi mai placă fizica.
  M-am reîndrăgostit de fizică încă odată undeva prin anul 2 de facultate, dar mi-am dat seama cât de multe goluri am de prin liceu, nefăcând DELOC fizică.

  Într-un fel sau altul, liceul și profa de fizică de acolo mi-a cam futut viitorul.

  ROMÂNIA!

  1. ThinkAgainRo

   Mulțumim de vizită și de comentarii Florin! Este foarte adevărat ce scrii și dacă vei avea răbdare să citești vei vedea că și alții au pățit-o!Exact aceeași nesimțire a unui tip de profesor vechi total corupt și subiectiv!
   Te aștept cu opinii și comentarii aici mereu și pot spune că voi încerca să arunc o privire și pe blogul tău căci pare interesant!

 11. misulica

  eu nu am inteles prea bine in ce raport sunt elevul si profesoara. vad ca au si activitati impreuna
  http://www.aeronautics.nasa.gov/pdf/2010_romania_3rd.pdf
  ce sa inteleg din asta?

  1. ThinkAgainRo

   Profesoara se cunoaște cu elevul de vreo 6 ani.Ea este îndrumătoarea sa pentru pregătirea de olimpiadă.Profesoara a avut rezultate excelente în sensul că de ani propulsează elevi pe bandă pentru olimpiadele naționale și internaționale.
   Problema a fost că probabail îmbătat de succesele sale elevul și-a permis ceva aroganțe de adolescent de 18 ani.Iar profesoara l-a ”pingit” la nota de la unul din subiectele lucrării ca să-i deaa o lecție.omul s-a revoltat și a demonstrat că avea drepate adică i s-a dat o notă mică la un subiect rezolvat corect de el și pentru care merit o notă mai mare.Articolul se dorește un semnal de alarmă cu privire la abuzul din învățământ.

 12. Doru

  Frumos ce a facut Alexandru dar prea putin.Parerea mea.
  Am si eu o profesoara de geografie in clasa a XI-a,la care am avut “nesimtirea” ca in momentul in care a dat definitia la geosistem: http://img803.imageshack.us/img803/301/geosistem.jpg sa-i spun:” Va rog o definitie mai pe intelesul nostru fiindca eu cel putin nu inteleg.Sau macar sinonime la cuvintele mai putin/deloc folosite in vocabularul nostru.” Atat mi-a trebuit,a inceput sa tipe 5 minute ceva de genul:” Asa e in programa de la minister,v-am dictat,mi-am facut datoria.E treaba voastra daca intelegeti sau nu,nu e problema mea.”Apoi ne-a predat Grand Canyon,spunand ca se traduce :”Canionul Colorado”. Iar am avut “nesimtirea” sa-i atrag atentia ca e corect “Marele Canion”,de aici rezultand un 8 pentru mine la test scris si un 9 pentru colegul care copia de la mine :). Alta lectie,intreaba ea: “Stie cineva unde erau dusi ocnasii de Anglia?” Sar eu:” Australia”. Ea zice ca nu,e vorba de Noua Zeelanda,nici poveste de Australia,sunt eu prost informat. Vin acasa si caut disperat informatii,fac o lucrare si i-o prezint cu toate alea:” 1788 prima cursa cu ocnasi,…161 000 condamnati aproximativ deportati in 90 ani….”.Imi da 8 pe lucrarea aceea.Buna nota,nu zic nu,dar am muncit 3 zile sa citesc si sa-mi copiez informatii de pe net.Acelasi coleg care copiase de la mine e intrebat cand s-a terminat al doilea razboi mondial si el zice 1942…sar eu cu 1945…zice colegul “da,am confundat cu atacul de la Pearl Harbour “( 1941).Bine,nu era vorba de istorie,dar daca a intrebat trebuia sa puncteze sau sa depuncteze raspunsurile.Ei bine,colegul ia nota 8.Explicatia? Doamna profesoara isi aduce copilul de aproximatix 10 ani cu ea la ora iar respectivul coleg se mai joaca cu copilul ei. Bun,inteleg ca la toti ne e greu,are si ea probleme,poate a divortat sau cine stie ce,dar cum spunea ea la inceput,asta nu e problema mea si chiar nu ma priveste deloc.
  Eu unul daca anul viitor o mai am profesoara si ma noteaza subiectiv iar,si daca mai aduce copilul cu ea la ore,scriu la minister si atasez copiile lucrarilor pe care mi-a dat 8,sa vedem daca rasare ciuperca sau spor.
  Sunt de parere ca unii profesori predau materia,ceea ce difera foarte mult de la a invata materia pe elevi.Totodata eu in locul lui Alexandru faceam teza si-i atasam scrisoarea,apoi trimiteam si copia tezei si scrisoarea la minister.Nu e deloc greu pentru cine stie materia sa scrie de doua ori rezolvarea la un test intr-o ora.
  Am scris destul,inchei cu precizarea ca mie mi se intampla la Liceul “Gheorghe Lazar” din Baia Mare.

  1. ThinkAgainRo

   Felicitări pentru curajul afirmațiilor!Da ai dreptate 100%!Nu zic că toți profesorii sunt la fel dar ar fi cazul să se mai curețe un pic sistemul de unele gunoaie!

  2. sm

   Daca o fi sau nu adevarat ceea ce zice baiatul nu prea conteaza, desi daca e adevarat e de apreciat.
   Chestia esentiala este ca a adus la lumina unul din adevarurile omniprezente in invatamant, oricare ar fi acesta gimnazial, liceal sau universitar.
   Am fost si eu candva in scoala generala intr-o clasa in care colegii mei erau fii/ fice de director scolar, politist, profesor, etc. Marea majoritate erau din minunata familie a “aristocratilor locali”. Tin sa mentionez ca nu am fost un elev de exceptie dar am reusit ca la examenul de capacitate sa obtin cea mai mare nota din scola la matematica si sa ma clasez in primii 7 ca medie finala. La liceu aceeasi poveste notele din timpul anilor au fost in marea majoritate partinitoare colegilor cu “pile” in schimb la BAC din nou acestea au fost infirmate si eu am iesit in primii 10. Nu vrea sa sustin ca toti profesorii s-au comportat partinitor dar in marea lor majoritate nu s-au abatut de la regula. Si pentru ca sa inchei intr-o nota optimista trebuie sa stiti ca cei care predau in momentul de fata copiilor de la acelasi liceu la care eu am invatat sunt chiar acei “pilosi” asa ca nu va mirati de rezultatele de la BAC din ultimii ani

   1. ThinkAgainRo

    Perfect de acord Emil!Mulțumim de vizită te mai așteptăm cu comentarii!

 13. Adi

  Două întrebări pentru tine:

  1. Data trecută pe hârtia aia e 15.03.2012? Dacă da, ai vreo explicaţie de ce s-ar da o teză SEMESTRIALĂ cu 2 luni jumate înainte de sfârşitul semestrului (anul şcolar se termină la 1 iunie, pentru clasa a XII-a).
  2. Te-ai întâlnit cu tipu’ respectiv şi l-ai pus să-ţi scrie ceva? Nu ţi se pare nimic dubios la scris? După 12 ani de scris, nimeni nu mai caligrafiază ca în clasa I (a se vedea cum sunt scrise x-urile, în special).

  1. ThinkAgainRo

   ADI teza e reală și a fost confirmată de colegi de-ai lui ALEX.Tot ei spun că hârtia a fost dată, profa a citit-o și l-a pus să mai dea o teză o datăde data asta fără comentarii personale!
   mă îndoiesc că această teză după ce a fost citită mai există!
   Omul a făcut o poză și a dat-o pe net!
   Eu am preluat poza și i-am făcut un comentariu personal!
   Am extras adevărul iar împreună cu cititorii am stabilit adevărul!
   Nu înțeleg ce mai vreți voi, comentatorii invidioși e ALEX!Omul a luat 10 pe linie demonstrându-și valoarea!

 14. ms

  felicitari alexandre !! 1. acel anonim care incerca sa minimizeze in mod pervers imaginea lui este un troll postac = ignore. 2. va dau si eu un nume care nota discretionar, criteriul fiind cota de cotizare la buzunarul ei. si totusi as fi dat acesti bani dar copiii mei nu aveau ce invata de la ea. se numea colceriu si functiona in liceul(colegiul) german goethe din bucuresti.

  1. ThinkAgainRo

   Mulțumim de informații vă aștept aici mereu!Toată stima!

 15. testokick

  Se pare ca vorba batraneasca se adevereste…iar: Cei pana in 30 de ani fac cu greu diferenta dintre gaura curului si o gaura din pamant.
  Diferenta dintre aroganta si dreptul tau face diferenta pentru ceilalti. Pentru tine e alta poveste. Cand ti-o iei direct in dinti doar pentru ca seful tau e arogant desi tu ai dreptate, este extrem de distractiv. Pentru el desigur. Pentru prostime ramane mereu diabetul si/sau bolile cardiovasculare.
  Bafta viitorilor elevi, viitoare carne de tun docila care este de acord cu autoritatea. Mai ales cu guvernul care iubeste sa sparga gaura aia pe care nu o percepi ca fiind a ta. Nu-i bai. E nevoie mare de docilitate si indoctrinare. Lapusneanu a zis bine, minca-i-as io talpile cizmelor lui.

  1. ThinkAgainRo

   Nu am putut să comentez la tine pe blog dar imi place mult felul in care-ți scrii articolele! Ține-o tot așa!

 16. didi

  Minunat curajul acestui tanar. Daca toti elevii ar avea curajul sa spuna ce se petrece in orele de curs, ce relatii sunt intre ei si profesori, poate am reusii sa reorganizam acest invatamant care sta sa se prabuseasca.
  Eu sunt mama, copilul meu este student dar, in timpul liceului am avut neplacuta surpriza sa primesc de la diriginta clasei urmatoarea explicatie: “profesorul este suverat in clasa dupa ce se inchide usa”. Cu alte cuvinte, indiferent ce invata si ce face elevul, profesorul va face numai ceea ce doreste el si nu neaparat ceea ce este corect pt ca in creierul lui s-a inradacinat ideea ca nu-l poate trage nimeni la raspundere. Cu alte cuvinte, profesorul se crede mai presus de Dumnezeu. RUSINE!!!

  1. ThinkAgainRo

   Ați spus totul într-un mod elocvent așa că nu-mi rămâne decât să vă aprob!Mulțumim de comentariu vă aștept aici mereu!

 17. liviu

  Salut,

  Se pare ca afirmatiile din poza nu prea sunt corecte si ca eroul nostru a cam mintit cu rezultatele…
  Uite ce zice lumea pe Gindul:
  ”Ei, iată rezultatele elevului Boțu Alexandru la olimpiada națională de fizică: cl. a IX-a, în 2009, locul 9, mențiune, NU „primul argint”; cl. a X-a, în 2010, locul 15, mențiune, NU „argint”; cl. a XI-a, 2011, locul 25, nici un premiu sau mențiune, NU „bronz”; cl. a XII-a, calificat, 0 puncte (sursa „olimpiade.ro”). Nu este decât un mincinos, ne pierdem timpul!”
  Intrebare – tu ai verificat ce spune Alexandru sau doar ai aruncat stirea asa?

  1. ThinkAgainRo

   Lumea din Gandul sunt tot colegii sacoșari invidioși pe succesele acestuia! Am verificat și Alexandru nu a mințit cu nimic!

 18. Ioan C.

  Rezultatele elevului Boțu Alexandru la olimpiada națională de fizică sunt următoarele: cl. a IX-a, în 2009, locul 9, mențiune, NU „primul argint”, cum scrie el; cl. a X-a, în 2010, locul 15, mențiune, NU „argint”; cl. a XI-a, 2011, locul 25, nici un premiu sau mențiune, NU „bronz”; cl. a XII-a, calificat, 0 puncte (sursa „olimpiade.ro”). Deci, „think again”!

  1. ThinkAgainRo

   Bun m-am prins după 4 zile tot nu vreți să acceptați adevărul! Nu vreau să mai conving pe nimeni, lumea se convinge singură!

  2. un alt fost elev

   Hmmm… 2 obiectii:
   1. Aveti idee cum se acorda medaliile la olimpiadele nationale? Argint nu inseamna locul 2. Think again!
   2. Acest elev a fost clasat pe locurile 9, 15 si 25 la Olimpiada Nationala de Fizica in clasele IX-XI! A fost in primii 25 elevi de la noi din tara la categoria lui de varsta. E putin asta? Cati dintre noi suntem printre primii 25 din Romania in domeniul nostru de activitate? Think again!

   1. ThinkAgainRo

    Corect!Mulțumim mult de completare!

 19. AndreiX

  Vezi ca nu se acorda distinctii academice pentru exprimari de genul “continutul pe care il contine”. Nu stiu exact situatia cu totul ca sa imi pot da cu parerea, dar aceasta teza sper ca a fost notata cu 1 – cum ar fi normal. Aroganta nu este o metoda prin care vom evolua.

  1. ThinkAgainRo

   am punctat mai sus greșeala sa de exprimare dar care poate fi justificată de starea negativă emoțională.Nu forma ci fondul problemei este importantă pentru mine: un profesor comite abuzuri.Restul e zgomot și detalii.Felcitări Andrei, ușor ușor intrați aici toți care ați dus cadouri de 8 martie amintitei profesoare și îmi și faceți trafic, trafic din care voi scoate o grămadă de bani!

 20. Cosmin

  Foarte tare! Bavoooooo !!!!!!!!!!!!!!

  1. ThinkAgainRo

   Ce e foarte tare Cosmin?Faptul că vei pica BACUL fiindcă ai copiat greșit?

 21. Un anonim

  Ce-mi place că te tot legi de anonimatul oamenilor în timp ce tu nu-ți declini deloc identitatea.

  Lasă și vrăjeala cu aflatul adevărului, că dacă te interesa așa de tare aflai și opinia profesoarei. De altfel din câte văd pe aici, teza respectivă nu prea există, ci e doar o fițuică scrisă pentru a impresiona revoluționarii ca tine.

  P.S. Poate scoți și tu prostia aia de protecție la copiere. E de-a dreptul enevantă când vrei să extragi un citat.

  1. ThinkAgainRo

   Pe proprietatea mea impun ce regulă doresc tu să dai dispoziții la tine acasă! În rst sictir și la muncă sacoșarilor pupincuriști!

 22. un elev care cunoaste profa

  Mi-a spus multe despre tine acest raspuns si nu are rost sa mai continui discutia. Sa ai parte de tot ce iti doresti.

  1. ThinkAgainRo

   Poate răspunsul era altfel dacă postarea ta inițială araăta urme de decență sau de carcater din partea ta!Ața își urez și eu numai ”succesuri” și ai grijă cu sacoșele!

 23. ThinkAgainRo

  Este posibil dar constat că voi cei care ” O CUNOAȘTEȚI PE PROFA” nu vă dați niciunul numele concret ca să putem verifica adevărul.
  E ceva suspect în toate argumentațiile voastre!
  ”ȘI DACĂ ARE 9 CE?” va face din tine un ratat toată viața ta dar toată fiindcă neștiind să fii corect când este cazul vei sfârși într-o mocirlă a vieții în care te vei afunda!

 24. un elev care cunoaste profa

  Va spun parerea mea din prisma omului care a lucrat cu aceasta profesoara. Un lucru e cert. Daca este totul perfect de nota 10 nimeni nu o sa iti dea 9 🙂 . Acesta este un pustan infumurat care doreste sa aiba 10 si atat. Poate ca are premii la olimpiade, dar credeti ca a invatat singur? Aceasta doamna tine cercuri de fizica, isi rupe din timpul ei, ii cheama acasa la dansa pentru ca nu are unde sa faca ore si ii pregateste suplimentar! Nu meditatii retineti CERC DE FIZICA!!
  Si daca are 9 ce? Prin ce face el denota imaturitate si un lucru e cert… Nu va avea de castigat deloc. Daca o facea de 10 si dupa posta rezolvata, atunci era alta macare de peste. Dupa pareaea mea s-a facut de ras si atat 🙂

 25. Marius

  Vi se pare ceva nou? Adica credeti ca notele in Romania se dau pe merit? Credeti ca meditatiile au rostul de a invata elevul ceva sau de a determina profesorul sa-i dea o nota cat de cat buna in schimbul banilor primiti pe niste ore petrecute la domiciliu?

  Am avut si eu parte de intamplari dinastea, fie am primit 10 desi nu meritam pt. ca in general eram un evel de 10, dar se mai intampla sa gresesti, si atunci mi se iertau. Fie am primit o nota mai proasta decat altii care stiau mult mai putine dar cotizau cu meditatii. Fie am intalnit profesori picati din luna carora daca nu le scriau dupa cum ne dictasera la curs iti taiau tot. Asta e sistemul in Romania. Basescu a avut mare dreptate cand a zis ca scoatem tampiti pe banda. Tragic e ca acesti tampiti ajung la randul lor in postura in care educa altii elevi.

  Mi se pare de admirat curajul baiatului, am tot respectul. Putin se incumeta sa se ia de sistem. Pacat ca nu sunt mai multi. Un gest izolat nu va schimba nimic.

  Totusi, imi permit sa remarc exprimarea “dpdv al continutului pe care il contine”. Personal m-as abtine sa dau cu DEX-ul dupa ce am trantit asa ceva.

  1. ThinkAgainRo

   Am subliniat mai sus greșeala de scriere și ai perfectă dreptate.probabil din cauza emoțiilor negative alex s-a grăbit cu epistola.În ceea ce privește restul este absolut corect ce scrii.Nu am vrut să semnalez prin acest articol mizeriile din învățământul românesc de parcă le-aș fi aflat acum însă aceste aspecte e bine să fie luate public în dezbatere pentru ca astfel societatea să poată să corijeze abaterile!
   Te aștept aici mereu și mulțumim pentru opinie!

 26. emil

  eu am absolvit in ’83 in perioada comunista;
  Intimplarea face ,ca profesorul de matematica sa fie foarte dur ; in primii 2 ani de liceu abia ma lipeam de 9;
  In clasa a 11-a m-am calificat la nationala la matematica; din acel moment ,profesorul de matematica m-a
  mutat in prima banca ,si nici o lucrare sau teza eu nu am avut aceleasi subiecte cu colegii ; nu conta ce faceam i-mi atragea atentia unde am gresit ,iar nota mea era intodeauna 10. Bineinteles ca nu am avut nici o problema sa intru la Automatica; Si acum port un deosebit respect fostului meu profesor de matematica , un mare dascal! D-na Stoica este o profesoara excelenta , dar dupa parerea mea ,ce a facut ea nu se face!
  Alexandru este un baiat de nota 10 ,in orice clasa din orice liceu din Romania. Intr-o lume plina de frustrari
  si de manelisti ,nu ai voie sa-ti bati joc de copiii care mai invata.
  Ps . Ce nu a spus Alexandru ,pentru ca poate nu s-a prins , este ca din nefericire Olimpiada Nationala de Fizica din clasa a 11-a ,de citiva ani este o facatura ordinara in care niste indivizi ca Dafinei ,Davidescu , Popescu si altii au transformat-o in feuda personala ,unde vin cu subiecte servite pentru anumiti elevi
  livrati de la diverse liceee (ICHB si all.) si in care in afara de 2-3 elevi foarte buni ,gen Giurgica , ceilalti calificati in lotul national sunt serviti cu subiectele dinainte! Si d-na Stoica stie de acest sistem dar nu
  face nimic , ca si Trocaru si altii.

  1. ThinkAgainRo

   Mulțumim de comentariu Domnule Emil este foarte important și relevant tot ceea ce ne-ați destăinuit!Ne completează tabloul și ne redă exact o iamgine asupra învățământului din România!
   Vă așteptăm aici mereu pentru dezbateri și contraziceri pe argumente solide!

 27. Ioan

  Una peste alta, se vede ca gazda blogului a dus subiectivismul dincolo de limitele acceptabilului si a ajuns in sfera nerecunoasterii unei realitati exprimate de martori si persoane in cunostinta. Ma intreb cu ce interes face asta?
  Libertatea de exprimare, aici, in Franta, de unde va scriu, costa – si costa mult – atunci cand emite neadevaruri. Ia parcurgeti pagina asta si vedeti cum se despleteste limbajul pretins elegant al moderatorului si devine desirat, trivial in lupta pentru ideea personala. Nici nu ma pasioneaza faza cu Teza, cat ma pasioneaza personalitatea lui ThinkAgainRo in latura ei combativa: denota foarte multa acrivie, si durere ne-rascumparata.
  Ar vrea ceva. Bun! Si daca am da-o afara pe tanti profesor, ai inchide subiectul? Nu, hai altfel: sa-i dam afara pe toti profesorii care ii supara pe cei care au curajul sa scrie pe bloguri. Hm? Hai: facem un blog, scriem, si apoi ii pescuim pe ingratii profi si-i dam afara. Nu ca e fain? Asa credeti ca se face invatamant afara? Hm, o sa vedeti. Bine, gata, pt mine ajunge. Hai sa facem un dus rece (nu impreuna) si mai povestim mai linistiti. Cele bune!

  1. ThinkAgainRo

   Dragul meu IOAN tu poți să ai orice opinie dorești cu privire la orice subiect dorești! Ca și mine! Aici au intrat vreo 3 sacoșari extrem de agresivi care au dorit să inducă ideea neadevărată că profesoara a procedat corect! Eu nu cred acest lucru și l-am expus public și a putut fi citit de 7000 de persoane din 33 de țări!
   Dacă vei citi comentariul ANEi, vei vedea că a trăit o experiență exact la fel cu alți profesori-șpăgari din România!
   Dacă vei mai avea curiozitatea vei citi opinia unui fost elev care a lucrat 6 ani cu stimabila profesoară și ne-a confirmat raționamentele!
   Mie nu-mi plac abuzurile mai ales că le-am trăit pe piele mea!
   Acum eu am observat la voi că în loc să comentați strict textul articolului faceți afirmații la adresa elevui Boțu Alexandru și caracterizăi la adresa mea doar-doar abateți atenția de la principala problemă O PROFESOARĂ CARE NU ACȚIONEAZĂ CORECT!
   Și da mi-ar plăcea să-i văd pe acești profesori la pensie sau în agricultură!
   E părerea mea bună-rea mi-o mențin!
   Puteam să cenzurez totate comentariile care nu au fost de acord cu opinia mea!Nu am făcut-o așa că acuzația ta de subiectivism e nulă!
   În rest TOUT VA BIEN!

 28. fost elev

  Recunosc deschis că am nevoie de îngrijire medicală de specialitate!

 29. numelung

  Alo! Think again, mai gandeste-te tu o data! eu sunt cu “eroul vostru” in clasa. e un pupincurist, s-a plimbat pe la 4 licee inainte sa ajunga la acesta, mereu pleca pentru ca avea conflicte cu profesorii, pt ca toti “il nemultumeau”. si in cazul profei mentionate. a facut pregatire gratis cu el, i-a facut scrisori de recomandare ca sa plece in strainatate la facultate. si acum 2 luni, el s-a gandit sa ii ude florile din laborator cu spirt. un gest atat de stupid pentru marele vostru razboinic. un cretin. si voi la fel, ca publicati o super poveste fara sa stiti ce vorbiti. teza asta a fost scrisa de acasa si aruncata pe catedra, pe langa rezolvarile propriuzise, pe care a luat nota 5!! marele olimpic. si voi prosti ca vorbiti fara sa stiti

  1. ThinkAgainRo

   Am avut timp destul să aflăm adevărul! Pupincurist nu e mai degrabă o natură conflictuală!Ce invazie de sacoșari olimpici care lovesc în eroul nostru!La muncă lichelelor cu voi!

   1. Mihai

    Inteleg ca e blogul tau si ca esti subiectiv/subiectiva, dar chiar in halul asta, sa nu asculti si parerea celor care il contesta pe “erou”??

    1. ThinkAgainRo

     păi din moment ce nu am cenzurat decât partea violentă a comentariilor se pare că le-am dat dreptul la exprimare.!

  2. fost elev

   Sunt eu FLOREA MĂDĂLIN CRISTIAN și vreau să recunosc și în dimineața asta după ce mi-am luat medicamentele că sunt un dobitoc!

 30. Ana

  In primul rand, il felicit pe tanar si ii urez succes!
  M-am regasit si eu in povestea lui de atatea ori – nu cu fizica, ce-i drept, ci cu matematica.

  In timpul liceului (Colegiul National Mihai Viteazul), am fost permanent taxata la matematica, astfel incat am reusit doar in 4 semestre din cele 8 sa iau media 10.

  Mai tarziu, am iesit sefa de promotie cu 10 la Politehnica, obtinand numeroase premii la sesiunile stiintifice studentesti, iar de 2 ani studiez la Ecole Politehnique Federale de Lausanne, cu bursa de excelenta.
  Am avut “placerea” de a-l reintalni pe profesorul meu de matematica din liceu si nu m-am abtinut de la a-mi arata dezamagirea pentru faptul ca nu am invatat nimic de la el timp de 4 ani. In plus, ca o ironie, anul trecut remarcam in Gandul.info un articol despre acest profesor care de-a lungul carierei a avut sansa de a intalni copii sclipitori care sa obtina premii la olimpiade. O citire scurta a CV-ului lui scoate insa la iveala multe lacune, care nu fac altceva decat sa sublinieze ca acei elevi au obtinut medalii la olimpiade pe merite proprii.

  Asadar, cazuri ca cel prezentat aici sunt destule. Sta in puterea noastra sa le inlaturam sau macar sa ne aratam dezaprobarea. Poate daca am face asta, si tara noastra ar duce-o mai bine!

  1. ThinkAgainRo

   Un comentariu excepțional de la un om excepțional ANA! durerea mea nu este o profesoară cu deprinderi comunistoide ci reacția unor colegi de-ai tânărului care consideră abuzul profesoarei justificat.
   Acesta este un semn de mare putreziciune în societatea românească dacă tineretul curat se dovedețte a fi contaminat cu idei de lemnul cel mai ieftin!
   Te felicităm pentru eforturile de a depăși handicapul cetățeniei românești și pentru rezultatele incontestabile care ne fac să fim mândri de tine!
   Îți mulțumim pentru timpul petrecut aici în micuțul nostru portal și te așteptăm mereu aici să comentezi dacă consideri că merită efortul!
   Toate cele bune!

 31. Fost elev din Vianu

  Am avut-o pe Ioana Stoica profesoară la clasă vreme de 7 ani (am făcut și gimnaziul în Vianu), dintr-a 6-a până într-a 12-a și am lucrat împreună și la un proiect educațional. Una peste alta, consider că o cunosc destul de bine, poate mai bine decât mulți dintre cei care au postat mai sus.

  Ioana Stoica, fără îndoială, este un profesor care se implică. Are elevi care participă la olimpiadele naționale și internaționale în fiecare an și mulți dintre aceștia obțin performanțe onorabile. Mulți dintre elevii pe care îi pregătește ajung să studieze la universități de prestigiu din Statele Unite și Europa (Princeton, Harvard, MIT, Jacobs University Bremen etc) Mai nou, de câțiva ani încoace, câștigă primele locuri la un concurs organizat de NASA împreună cu elevii săi. Ca să mă credeți pe cuvânt, iată câteva link-uri:

  http://www.adevarul.ro/life/sanatate/Pustii-cucerit-NASA_0_21598106.html
  http://www.campusnews.ro/stiri-stiri-5716269-nasa-premiat-elevi-romani-colegiul-tudor-vianu-din-bucuresti.htm
  http://saturn.jpl.nasa.gov/education/scientistforaday9thedition/international/winners2010/romania11/
  http://saturn.jpl.nasa.gov/education/scientistforaday9thedition/international/winners2010/romania9/
  http://www.cotidianul.ro/grand-prix-ul-nasa-a-fost-adjudecat-in-romania-179020/

  Din acest punct de vedere, cei care au spus mai sus că respectiva muncește foarte mult și se implică, au PERFECTĂ DREPTATE. Nimeni nu-i poate contesta rezultatele profesionale, decât dacă este rău intenționat.

  Problema este alta. Ioana Stoica are un caracter, iertată-mi fie expresia, de tot rahatul. Este genul de persoană căreia, dacă îi cazi în dizgrație, te calcă în picioare. Este genul de persoană care nu face compromisuri și nu acceptă alte păreri sau argumente (sau poate foarte rar, deși eu nu am văzut-o niciodată să facă asta), indiferent dacă ai dreptate sau nu. Câtă vreme faci exact cum ți se spune, aprobi orice zice și nu pui întrebări, e ok. În momentul în care ai deviat puțin, ajungi pe lista neagră. De altfel, de multe ori se și lăuda că “nu-i e frică ei de elevi, că de elevi cu tupeu are parte de dimineața până seara”.

  Unii, prin firea lor, reușesc să se adapteze. Alții, nu. Depinde de fiecare. Eu, unul, recunosc sincer că n-am reușit că găsesc un limbaj comun cu această persoană. Stoica se ocupă în special de olimpici și de cei care participă la alte concursuri de fizică, restul trec și atât. Îmi aduc aminte și acum de o fază amuzantă din clasa a 11-a. Stoica își preda lecția și, la un moment dat, țin minte că a scris pe tablă ceva legat de ( x^n )’ (derivata lui x^n). Asta se întâmpla înainte de a ni se fi predat derivatele la matematică. Cei care făceau pregătire pentru olimpiade și în special cei pregătiți de ea, știau ce înseamnă o derivată. Restul, nu; derivatele urmau a fi predate în câteva săptămâni.

  La un moment dat, unul întreabă ce e aia ( x^n )’. Stoica îi răspunde că e derivata lui ( x^n ) și că e egală cu n x^(n-1). Omul nostru, vizibil “lămurit” de răspuns, îi spune că noi, restul, n-am făcut încă așa ceva și că nu înțelege. Atât i-a trebuit “tinerelului cu tupeu”. Istericalele lui Stoica, clasice de altfel, au răsunat, cred, vreme de 5-10 minute: “Ce, ce e așa mare lucru de înțeles? E n x^(n-1), mare chestie. Nu e problema mea că nu vi s-au predat la matematică!” (Adevăr grăit-ai, madame, dar acum să fim cinstiți: dacă erai un bun pedagog, sacrificai 5 minute din oră și elucidai misterul pentru toți. Și pe cuvânt că mulți te-am fi apreciat pentru asta. În schimb, ai preferat să te crizezi la ăla 10 minute, în propriu-ți stil caracteristic).

  Personal, nu îl cunosc pe acest Alexandru Boțu. Unii spuneau despre el, mai sus, că i s-a urcat la cap faptul că este olimpic. Poate așa o fi. Sau poate nu. Nu știu. Dar de un lucru sunt sigur, după mulți ani de Vianu: Ioanei Stoica categoric i s-a urcat succesul la cap ! Cunoscând-o de atâta timp, aproape aș putea să pariez că acest Alexandru a zis sau făcut ceva ce nu a fost pe plac, drept pentru care a intrat pe lista neagră (“băi, nene, cât tupeu, câtă proastă creștere pe un elev de clasa a 12-a”). Dar nu cred că performanța pe care a obținut-o Stoica și pe care o invocă mulți în comentariile de mai sus trebuie să ii scuze modul infect în care știe să se comporte în general.

  Păcat. Este un profesor cu mare potențial. Dar, ca persoană, pentru mine a fost zero.

  O seară plăcută tuturor !

  1. ThinkAgainRo

   Mulțumim pentru comentariul pertinent făcut într-un mod politicos și decent.Este un comentariu obiectiv de la cineva care știe exact situația.Îți mulțumim mult pentru lămuririle aduse.nu am nimic de adăugat sau de comentat ai spus TOTUL într-un mod lipsit de echivoc!
   Repet pentru toată lumea: ELEVUL are dreptul să greșească inclusiv în relațiile interumane fiindcă inteligența nu este echivalentă experienței de viață.
   În schimb PROFESORUL NU ARE ACEST DREPT.El se află acolo plătit din impozitele părinților copilului respectiv PENTRU A CONTRIBUI LA BUNA EDUCAțIE a acestuia.Atitudinea refractar-cominstoid NU ARE CE CĂUTA ÎN ÎNVĂȚĂMÂNTUL PREUNIVERSITAR.
   Toate cele bune și te mai așteptăm cu comentarii constructive și pe alte articole ale naostre!

   1. Ioan

    Gresit: Orice OM are nu dreptul sa greseasca ci slabiciunea de a o face, doar ca masura cu care il judecam pe unul sau altul; difera, functie de varsta, experienta etc., pe scurt circumstante. NIMENI nu e desavarsit decat numai Dumnezeu. Om nu este fara greseala, deci verdicte absolute la adresa omului… m-as teme mai mult decat tine sa dau.
    Ce-am rezolvat cu asta?
    A mers cineva autorizat sa o ia la bani marunti pe tanti asta? sa o puna la o examinare psihologica si metodologica? Si daca la examinare face fata cu brio si in practica, “neexaminata”, face la fel de prost?

    Aaaa, noi vrem sa eradicam raul din lume. Atunci de altundeva trebuie inceput: din noi. Nu de alta, dar cand in noi am reusit sa curatam ceva, doar atunci putem crede ca vom corecta ceva in afara noastra. Da, am auzit si eu ca nu-i confortabila intalnirea sincera si smerita cu SINELE.

    Hai, sanatate si un praz verde, vorba lui Nepriceputeanu.

 32. Mihai

  Profesorii nu au impresia ca sunt dumnezei, ei chiar sunt dumnezei la ora pe care ei o predau. Si protestul lui este irelevant, pentru ca nu a pus cel mai solid argument, lucrarea in care a fost notat cu 5. El a precizat acolo numai argumente teoretice( daca la olimpiada am locu’ 3, atunci obligatoriu ar trebui ca si la orele normale sa am media 10). Un argument fals. Este irelevant locul la olimpiada, pentru ca notarea se da pe problema rezolvata la lucrarea respectiva, si nu pe criteriu de inteligenta. Sunt sigur ca el a gresit problema prosteste, din cauza ca s-a gandit ca el oricum e prea destept pentru Planeta asta si el rezolva orice, si la fizica, in caz ca nu stiai domnule care detii blogul, daca gresesti un calcul, gresesti tot ce-a mai ramas din problema.
  Fazele cu “notarea la materia dumneavoastra este pe criterii personale” nu se spune, si ma mir ca nu l-au aruncat colegii in Dambovita pana acum.
  Daca stai sa cauti defecte, le gasesti indiferent de persoana. D’aia mi-e scarba de cei ca si Botu(desi nu-l cunosc personal, si nici nu-mi doresc asta) care se cred prea destepti pt restul lumii, si d’aia le si caut defectele si v-am demonstrat ca ele exista chiar si in cazuri de “ultra-mega-extra-giga-genii ca el”

  1. ThinkAgainRo

   Românii sunt un popor care suferă de sndromul eu am întotdeauna dreptate și eu sunt cel mai deștept!
   Dacă vei citi comentariile colegilor vei vedea că așa este!
   Dacă eu eram profesoară de fizică după 3 ani nu-l mai storceam pe cel mai bun elev al clasei ci-i dădeam 10!
   Problema e că respectiva profesoară s-a gândit să favorizeze pe sacoșarii olimpici și să-l defavorizeze pe respectivul elev!
   El dacă simțea că nu merită 10 nu protesta!
   menționarea rezultatelor la olimpiadă nu era fcăută spre a forța mâna ci spre a justifica faptul că nu avea cum să greșească!

   1. Mihai

    Toata lumea e predispusa la greseli…indiferent cat de destepti suntem.. Daca el chiar a gresit si acea greseala a fost cauza acelui 5, atunci el ar fi trebuit sa realizeze ca profa doar l-a avertizat ca pe viitor sa nu greseasca, si nu sa vina sa faca pe desteptul. Reactia asta nu e normala in niciun fel de situatie.

    P.S. Stergeti va rog comentariul de deaspura ca am apasat gresit.

    1. ThinkAgainRo

     Dragă MIHAI nu am afirmat că e cineva perfect aici! Evident nici eu! Singurii care au aceste pretenții de la ei înșiși sunt Florea Mădălin și MATEI EPURE!
     Sunt sigur că Alexandru s-a lăsat îmbătat de succesele sale (succese care sunt de necontestat și pentru care a muncit mult) și are o atitudine infatuată care deranjează mai ales pe acei sacoșari mai sus amintiți care nu se pot ridica la nivelul lui deși nu i-a împiedicat nimeni să muncească și să studieze!
     Revenind la profesor acesta, indiferent cine ar fi, are o mare obligație! A fi PROFESOR nu e doar un job de funcționar îți mai trebuie și ceva umanitate! Și ceva psihologie!
     Indiferent ce derapaje există între profesor și elev PROFESORUL este acela care trebuie să aibă o responsabilitate mai mare!
     Probabil că ALex are greșelile sale și ieșirile sale sunt dezaprobate de clase întregi de elevi șterși ca personalitate!
     Dar un profesor adevărat cu simț pedagogic și dragoste de meserie trebuie să înțeleagă că nu toți copiii sunt la fel iar la această vârstă adolescenții sunt niște mici diavoli fiindcă își descoperă energia imensă a adultului dar le lipsește exeperiența de viață pentru a administra corect această energie!
     Alex, din punct de vedere al personalității, este ALTFEL și trebuie tratat altfel NU ÎN SENSUL NOTELOR ci în sensul COMUNICĂRII!
     Toată situația se datorează faptului că profesoara NU ȘTIE SĂ COMUNICE CORECT!
     Nu va greși doar cu ALEX ci și cu alții! Acesta este sensul articolului meu UN SEMNAL DE ALARMĂ CU PRIVIRE LA LIPSA DE PROFESIONALISM ÎN ÎNVĂȚĂMÂNTUL PREUNIVERSITAR!

 33. testokick

  Stiu ca am folosit un limbaj deloc academic dar chiar si astazi imi aduc aminte de profa’ de romana: Bacaloreat, matale si alte asemenea. La auzul realitatii ca pleaca pe jos acasa, am primit vizite de la o anumita sectie de poolitie din zona si amenintat de conducerea scolii. Rezultatul? Mortaciunea a plecat din liceu si dupa cateva zile ambii directori si-au cerut scuze pentru comportamentul si limbajul lor si au argumentat ca neamurile ei erau inca la conducerea inspectoratului si a ministerului. Erau si ei in vizati alaturi de mine. SI nu vorbesc de liceu de fitze.
  Alexandru! Stai drept chiar daca este o facatura de-a ta in camera. Verticalitatea o sa se vada in final.

  1. ThinkAgainRo

   Corect!

 34. testokick

  1. Elevul nu e nici primul si nici ultimul care face asa ceva. Nu e singur si nici nu va ramane unicat in istoria colectiva ca spargator de concepte.

  2. Chiar daca si-a facut singurel fotografia acasa pentru fitze de feisbuc, trebuie apreciata initiativa mai mult decat un scobit in nas de vedeta cu milioane de like-uri. Ustura adevarul si deranjeaza profesorii? Inseamna ca cineva se simte cu musca pe caciula. Important este semnalul de alarma si nu veidicitatea. Cine gandeste invers inseamna ca eroarea de logica are un culcus bun in creierul acelora.

  3.Profesorii au impresia ca sunt dumnezei. Nu comentati ca nu e asa. Am cunoscut si eu un Olimp intreg. Au marele “talent” de a ameninta cu lasarea pe vara in ultimul an scoala. Basca, te cauta si la vara sa-ti futa anul cu totul. Been there done that…asa ca mucles!

  1. ThinkAgainRo

   Corect 1 2 și 3!

 35. Romică Iarca

  Salutare!

  Am parcurs întreg articolul + comentariile. Aș dori să îmi spun opinia despre tot ce am citit începând cu autorul articolului.
  ThinkAgainRo, pe de o parte ai dreptate, dar de unde știi (sau nu) că media 9 dată de profesoară nu a fost dată în scop de a stimula elevul? Eu am terminat Facultatea de Informatică din Iași și momentan studiez Lingvistica Computațională (Masterat), deci cercetare, tot la Facultatea de Informatică. Nu sunt nici cel mai bun nici cel mai rău. Cum ar spune unii sunt unul din studenții care trec neobservați prin facultate, dar totuși dacă am avut o materie la care profesorul m-a „mirosit” că vreau să pun accentul, m-a dărâmat cu nota, tocmai pentru a-mi arăta că pot mai mult acolo și că trebuie să muncesc în continuare.
  Am avut și eu un astfel de conflict în liceu, conflict deschis cu o profesoară. În semn de protest nu scriam nimic în lucrări. Constant luam nota pe care o luasem la prima și singura lucrare adevărată dată de mine la materia aceea (6). Restul anului am primit 6 deși nu scriam nimic în lucrări și bine înțeles nici nu învățam nimic. Ți se pare corect față de colegii mei? Mie acum după 6 ani spun că nu a fost corect, dar cel mai probabil aș reacționa așa de câte ori voi fi tratat cum am fost tratat atunci.
  O altă întâmplare a fost la informatică, unde am avut în clasa a 9-a media 9. De ce? Pentru ca profesoara a simțit că asta vreau sa fac (făcusem ECDL-ul pe care l-am luat într-o singură zi pe tot și la niciun modul nu am luat mai putin de 95% – patru dintre ele 100%). Restul anilor crezi că am stat o secundă fără să încerc să îi demonstrez că meritam 10 și nu 9? Dovada restul liceului am avut 10, am terminat facultatea cu media 9,87, nota la licență 9,37 și acum îi mulțumesc. Eu unul după aceste evenimente din viața mea de școlar am tras următoarele concluzii.
  1. Unde nu stăpânești 100% ceva, la cea mai mica nedreptate simți nevoia de a protesta
  2. Unde stăpânești 100%, singurul lucru pe care îl faci este să muncești și să demonstrezi contrariul.

  Deci ThinkAgainRo, consider că totuși elevul tău nu e chiar atât de sigur pe ceea ce știe.

  În altă dezordine mare de idei, nu cred că un autor de articole de orice fel are voie să se exprime așa cum ai făcut-o tu în dialogul cu acel „apărător al nedreptății”.

  Toate cele bune,
  Romică Iarca

  P.S.: Orice viol făcut la adresa limbii române fie de scriere, ordine de idei, sau dezacorduri, rog să-mi fie scuzate … vin după un maraton de aproape 40 de ore de scris program 🙁

  1. ThinkAgainRo

   Dragă Romică,
   eu nu sunt un jurnalist angajat la vreun trust de presă iar aici, pe proprietatea mea și în casa mea am dreptul constituțional să mă exprim cum vreau.Nu am vorbit urât aici niciodatăcu cineva care a fost decent.Sunt unele animale primitive care nu înțeleg decât violența de limbaj.Am răspuns mai decent decât era cazul.
   Stimularea prin pedeapsă este un nonsens din punct de vedere psihologic.
   Dacă vei dori fructe sau flori mai multe de la o plantă îi vei dărui apă și mâncare mai multă nu o vei ține fără apă.
   LA fel e și cu oamenii!Oamenii au nevoie să fie recompensați.Dacă după 3 ani în care ai văzut că elevul respectiv poate să facă performanță de ce-l lovești?De ce-ți bați joc de el?OK poate elevul a sărit calul, a fost obraznic dar la 18 ani băieții nu au minte chiar dacă au creier!
   Ca profesor nu trebuie să cobori la nivelul elevului ci să-l ridici pe elev la nivelul tău!
   Poate că tu (e și cazul meu) am răspuns pozitiv la astfel de ”stimuli” dar nu este o practică pedagogică corectă!
   Felicitări de realizări și de munca susținută!
   Te aștept aici mereu fiindcă moldovenii inteligenți sunt cam rari din păcate!
   Cu respect!

 36. noname

  As da un share dar din pacate nu se poate…

  1. ThinkAgainRo

   Poți prelua sub formă de link cum a făcut-o și PROTV!

 37. bogdan

  am tot citit ieri si azi ce s-a scris si majoritatea comentariilor. cunosc ambele personaje, cautati pe internet ioana stoica sa vedeti cine este mai intai…eu nu zic ca nu exista profesori care fac favoritisme, dar nu trebuie sa-i denigram pe toti, alexandru e unul dintre elevii cu cel mai mare potential, dar sa gresesti e uman si el a gresit rezolvarea unei prob cu semiconductori intr-un moment de neconcentrare.

  1. ThinkAgainRo

   Felicitări Bogdan ești primul care are demnitatea de a expune o opinie corectă într-un mod politicos și cu asumarea responsabilității prin folosirea numelui!
   Nu am afirmat în nici unul din comentariile mele că Alexandru ar fi perfect! Eu sunt sigur că succeseleobținute în câțiva ani l-au îmbătat un pic dându-i senzația de GENIU UNIC în Univers.Pe parcurs va afla că maturitatea dezvoltării inteligenței exclude total orice urmă de infatuare sau aroganță!
   Mai ales dacă va studia afară figurile de acum de EINSTEIN îi vor trece!
   Problema mea este A MERITAT 10 sau nu?În epistolă el argumentează cu DEXul și alte surse BETON!Semn că trebuia clarificată situația întrei ei doi mai ales că profa a lucrat mult cu el și-l cunoaște bine!
   părerea mea că el a exagerat cu vreo afirmație, a jignit-o cumva și ea s-a hotărât să-i dea o lecție!Numai că a ales prost momentul și timpul! Adevăratele lecții se iau de către elevi de la profesori ÎNTRE PATRU OCHI și așa rămân!

 38. ioana

  In vara lui 2006 am fost paria liceului… Deoarece fosta diriginta ne promisese catorva colegi sa nu uitam ca avem un bac de dat. Corect! La limba romana oral am luat 7 (cu mentiunea ca din clasa a 5 a am mers la olimpiada etapa judeteana). O fi fost prea greu Bacovia. Corect, Colegul meu care copia temele din caietul meu a luat 10, dupa ce a mentionat ca nea Gigi Becali joaca fotbal cu Lapusneanu!
  Cand totusi m-am dus sa fac contestatie pentru nota, dna profesoara care m-a examinat (Dna Iliescu – profesor de limba romana la un renumit colegiu din Bacau) a tipat dupa mine ,,Dupa ce ca esti proasta te mai si intorci?” si m-a amenintat ca va vorbi cu colegele ei sa nu trec la celelalte probe. Am cerut sa fiu respectata, proasta dar respectata. Unor colegi incepusera sa le para rau de banii dati si ma rugau sa nu fac scancal. Asa au inceput sa sune la usa mamei colegi si nu numai. Ajunsesera si doua domnisoare pe care le stiam din vedere sa imi transmita un mesaj din partea presedintelui de comisie: ,, Sa ma linistesc, sa nu fac scandal, si el imi promite ca voi trece bacalaureatul”. Mentionez ca presedintele e un stimat profesor din Iasi. Cam atat cu povestea verii din 2006.
  Din pacate astfel de evenimente te marcheaza…colegii mei nu au mai vorbit cu mine de atunci, decat cativa sporadic….. M-au facut mai puternica, insa nu le-am uitat.Anul urmator inainte de bacalaureat o doamna profesoara a mers din clasa in clasa (clasele a XII a) si m-au dat drept exemplu… ,,Sa nu faceti ca ea!”
  Probabil suntem multi in situatia asta. Un singur gand! Aurul straluceste si daca e in noroi!
  Succes celor de anul acesta!

  1. ThinkAgainRo

   felicitări ioana pentru curajul de a-ți face publică nemulțumirea! Îmi doresc ca acești profesori comunistoizi să dispară pe vecie din învățământul românesc! Ei sunt cei care determină elevii să plece! te aștept aici mereu!

 39. Alt elev din Vianu

  Draga ThinkAgainRo,

  Cunosc ambele persoane implicate in poveste. Teza elevului mentionat este la profesoara Stoica si are nota 8. Nu are scris nimic din ce apare in poza asta pe ea (foaia exista dar exista si o teza reala).
  Haiducul tau are recomandare pentru studii in Anglia scrisa de aceasta profesoara, a capatat nenumarate diplome NASA in urma proiectelor lucrate cu ea si, mai mult, face pregatire gratuita cu dumneai de trei ani incoace.
  Sa nu confundam nerecunostinta si obraznicia cu curajul.
  Te rog sa ThinkAgain si eventual sa “check the facts” inainte sa postezi pe blog.

  1. ThinkAgainRo

   În primul rând văd aici numai indignați de injustețea afirmațiilor mele dar fără identități clare!Nu poți cere fair justice sub anonimat!anonimatul denotă fraudă!
   Nu poate un elev să fie olimpic la fizică și să ia 8 la teză fiindcă teza are un nivel mai slab decât olimpiada de a verifica cunoștințele!
   Dacă i-a pus 8 e calr că omul are dreptate!
   NU am nimic de comentat ți-am expus opinia aici! E normal ca voi, câțiva sacoșari de-ai doamnei profesoare să săriți să-i luați apărarea!
   ar fi nesimțire dacă profesorul unui elev eminent nu-i dă o semnătură pe o adeverință (căci asta este acea ”recomandare”).
   Faptul că face pregătire gratuit iarăși nu e nimic neobișnuit e NORMALITATE!
   Faptul că i se taie un punct sau mai multe la un subiect rezolvat corect pe motivul aroganței este o ANORMALITATE!
   Restul e zgomot!

   1. Alt elev din Vianu

    Tin sa mentionez ca am ultima medie inchisa de ceva timp la fizica, deci nu mai am nimic de castigat de la doamna profesoara.
    Haiducul tau face meditatii la cel putin 3 materii, materii la care conteaza meditatiile pentru note, eu nu fac nicio meditatie si, in orice caz, termenul de “sacosar” te descalifica din start, esti tare prost crescut.
    Tin sa mentionez ca am mai multe medalii internationale ca haiducul tau eminent daca te intereseaza.
    “Zgomot” este faptul ca te lauzi cu faptele unui elev la cel putin a 3-a amenintare de scadere a mediei la purtare, nu pentru haiducism ci pentru vandalism nu numai in Vianu ci si in alte scoli unde s-au tinut olimpiade.
    Intentia mea nu e sa imi critic colegul, ci sa apar o persoana lovita de tine pentru frustrarile tale.

    1. ThinkAgainRo

     Păi atunci trebuia MATEIEPURE să ne spui cine ești! Sau ți-e frică că te prinde Alex și te bate?
     Felicitări pentru rezultatele obținute înseamnă că știi ce greu se obțin! La fel de greu le-a obținut și ALEX!
     Persoana NEAJUTORATĂ este cea care nu trebuia să împingă lucrurile aici!
     Cât despre notele la purtare cineva cu 10 îmi indică o personalitate ștearsă incapabilă de salturi intelectuale mari!
     Oamenii neliniștiți cu draci în ei sunt cei care împing lumea înainte!
     Calculatorul tău este conceput de un astfel de om nu de un om ca tine care ai luat 10 la purtare!
     Chiar dacă ești mai inteligent sau mai pregătit decât ALEX pentru mine nu contezi fiindcă îți lipsește gean zvâcului care face diferența în viață între câștigători și pierzători!
     În fine ți-am oferit ocazia să-ți aperi neajutorata profesoară care sunt sigur că mai primește câte ceva (cu ocazia aceasta am primit niște mailuri de pe la colegi de-ai tăi din liceu care mi-au spus multe)

     1. Elev în Vianu

      Da, nu mai spune, ia zi-ne cine sunt persoanele respective? Aşa mă pot lăuda şi eu că am primit mail-uri de la nişte amici de ai tăi care mi-au confirmat faptul că ai momente în care aiurezi. Gata, deci dragi elevi cu 6 la purtare, voi sunteţi viitorul României şi al lumii!

      1. ThinkAgainRo

       e suficient ce am spus pînă acum las așii în mânecă pentru situații ulterioare!

      2. ThinkAgainRo

       argumentația ta nu ține întrucât eu nu mai am demult ”colegi” am terminat liceul în 1997 la profiul Fizică CHIMIE cu unele rezultate bunicele pe la Olimpiade și care întâmplător am pățit ceva similar cu ALEXANDRU BOȚU!
       Până astăzi nu auziseși măcar de acest blog și nu aveai cum să-mi cunoști prietenii!
       Așa că ți-am răspuns!

       1. Elev în Vianu

        Greşit, doar crezi că Alexandru Boţu a păţit ceva similar cu ce ai păţit tu, aici e problema!

     2. Alt elev din Vianu

      “Sau ti-e frica ca te prinde Alex si te bate?”
      Din nou il confunzi pe Alex cu tine insuti, si, cred ca il jignesti cu asta. El e din alta clasa sociala fata de tine si sunt convins ca isi poate rezolva problemele vorbind nu batandu-se.

   2. Elev în Vianu

    Nu prietene, recomandare înseamnă că profesoara aia a scris o pagină-două în care l-a lăudat pe eroul tău. Avea tot dreptul să refuze, dar n-a făcut-o. Porneşti de la o premiză greşită. Teza se dă din programa şcolară din anul respectiv, în timp ce pentru olimpiade e nevoie de alte cunoştinţe. E ca şi cum ai zice că da, Italia a luat titlul mondial în 2006, deci ar trebui să fluiere la Euro 2008, întrucât e o competiţie teoretic mai slabă (fără Brazilia, Argentina, etc). Nu are niciun sens tot ceea ce debitezi, îmi pare rău că-ţi spun asta. Ne acuzi pe noi că nu avem identităţi, dar nu-mi spune că în buletinul tău scrie ThinkAgainRo în dreptul numelui.

    1. ThinkAgainRo

     Aici e casa mea și nu eu sunt obligat să mă prezint!
     Apoi nu am jingit decât vreo doi cretini care fac greșeal să creadă că le știu pe toate!
     Practic articolul meu se referă la un elev și o profesoară care a greșit (nu ai înțeles prietene că la școală elevii au voie să greșească datorită lipsei de maturitate dar PROFESORII NU)!
     La fel profesorul de la JEAN MONNET căruia i-am luat apărarea a greșit când i-a tras-o vagaboantei alăeia!
     Observ cum voi intrați aici cu argumente aflate în echilibru instabil și ajungeți invariabil la jigniri!
     Consider că te-am respectat primindu-te la mine-n casă acceptând să vb cu tine deși nu te-ai prezentat!
     Dacă ție nu-ți convine ce se scrie aici ești liber să nu mai intri niciodată!
     Nu am încercat să conving pe nimeni de nimic am expus doar o situație și i-am dat dreptul lui ALEX să vorbească!
     V-am dat și vouă dreptul să vorbiți deși puteam să nu o fac căci la mine pe proprietate nu-mi poate nimeni impune reguli!

     1. Elev în Vianu

      Nu, amice, tu faci greşeala să crezi că le ştii pe toate. “Cretinii” despre care vorbeşti tu au vorbit în cunoştinţă de cauză, întrucât ştiau ambele persoane implicate în poveste, la fel ca şi mine. Toată lumea îţi spune cum stă treaba cu adevărat şi cine e mai vinovat în povestea asta, dar tu eşti atât de îngust la minte şi încăpăţânat încât susţii în continuare o poveste pe care şi tu începi să nu o mai crezi. ‘Casa’ asta a ta, e un blog unde postezi anumite texte pentru a fi citite şi de alţii, deci e o casă publică, de acord? Nu e micul tău jurnal privat închis cu cheie la care nu are acces nimeni. Şi eu te-am respectat, cu tot cu încăpăţânarea ta de până acum. Iar dreptul de a vorbi a fost şi nu prea, având în vedere că au existat destul cenzuri. Aia numai respect nu se poate numi.

      1. ThinkAgainRo

       Care cenzură din moment ce tu mi-ai spus că sunt prsot crescut și te las în continuare să te exprimi?
       L-am cenzurat pe un cretin pe care cred că-l cunoști care deviase într-o zonă violentă și care nu-mi face plăcere!
       Nu e o casă publică (exprimare nefericită) este o casă cu o ușă deschisă unde oamenii binecrescuți și care gândesc cu adevărat sunt bine primiți.Buna creștere începe cu declinarea identității!
       Revenind la speța noastră constat că toată lumea din VIANU e împotriva acestui ALEXANDRU lucru care mă motivează să-l apăr conform principiului acțiunii și reacțiunii care este universal valabil.
       Pentru mine aroganța este scuzabilă datorită lipsei de maturitate dar lipsa de profesionalism în cazul profesoarei ESTE INACCEPTABILĂ!
       Din punctul meu de vedere profesoara amintită a greșit și eu cred că voi sunteți supărați pe faptul că PROTV a preluat știrea (și bine a făcut) să se mai clatine nițel și cancelaria care duduie de flori, parfumuri și plicuri!
       Eu am argumente solide în a apăra cauza lui ALEX voi toți nu puteți avea fiindcă voi pur și simplu îl urâți!

       1. Elev în Vianu

        Eu nu urăsc pe nimeni şi n-am nimic cu nimeni, habar n-aveam cine a preluat ştirea şi cine nu, pentru că nu am acces la posturile sau ziarele româneşti, iar pe net nu prea stau să citesc astfel de ştiri. Eu doar încerc să te fac să înţelegi că nu peste tot există favoritisme (iar tu, înainte să denigrezi o persoană, mai bine te-ai informa şi ai căuta să vezi cine e şi ce performanţe are cu elevii ca profesoară). E uşor să-ţi dai cu părerea doar prin prisma acelei teze, e mult mai greu să cauţi informaţii şi să le pui cap la cap ca să vezi unde e adevărul. Nici marile posturi de televiziune nu fac întotdeauna asta, cu atât mai puţin mă aştept să facă asta un blogger. Argumentele tale se clatină din toate încheieturile, dar numai tu nu vezi asta. Dacă 3-4 oameni care cunosc ambele persoane îţi spun că lucrurile nu au stat chiar aşa cum crezi tu, iar ţie nu-ţi dă deloc de gândit, atunci mi-e teamă că nu mai avem ce face.

        Libertate nu există pe blogul tău, cenzurezi ce nu-ţi convine (lasă-l pe Mădălin, m-ai cenzurat şi pe mine). Nu sunt obligat să-mi spun identitatea ca tu după aia să o scrii cu Caps Lock. Nu e vorba de favoritisme din partea cuiva, am terminat liceul deja şi nu o să mai am contact cu niciunul din cei doi, dar nu-mi convine să-mi declar identitatea în faţa cuiva care nu s-a prezentat (să ştii că pe uşa casei unui om, de obicei apare numele familiei, asta într-o societate civilizată).

        Nu mai am ce căuta aici. Simt că vorbesc cu un perete care nu ascultă părerea nimănui, oricâte argumente valabile ar aduce. Eşti foarte fericit cu blogul tău şi cu ceea ce ai postat aici, eşti fericit că îţi facem trafic şi puţin îţi pasă şi de Alexandru şi de doamna Stoica, atâta timp cât cineva îţi citeşte inepţiile. Consider că ţi-am spus tot ce aveam de spus într-un mod civilizat şi corect, am încercat să te fac să vezi adevărul sau măcar o parte din adevăr (atât cât ştiam şi eu), dar nu am avut succes. Asta e, dacă nu am avut cu cine.

        Toate bune şi baftă cu bloggăritul!

        Răspuns ThinkAgainRo aici fiindcă softul nu permite decât un număr limitat de replici:

        fiecare om are dreptul la o opinie.Nu-mi poți cere să te credem, eu sau altcineva, din moment ce tu semnezi UN ELEV DIN VIANU și de fapt spui aici că ai terminat.Păi ești din VIANU sau ai terminat?
        Dacă orice argumentație în viață o vei începe cu o minciună vei anula toată valoarea de adevăr a argumentației tale!
        Pe peretele casei scrie http://www.thinkagain.ro iar tu ai intrat aici și era obligatoriu să spui cine ești.Există o evidență undeva unde alături de brandul ThinkAgainRo se ală și un nume.Dar dacă eu scriam cine sunt nu schimba cu nimic valoarea argumentației mele.Voi însă trebuia să semnați MATEi Epure ca toată lumea să știe că nu e o vrăjeală ci un om adevărat!
        Regretul tău este că eu am un psihic puternic și nu dau înapoi la orice fel de argumentație sofistă.Am făcut politică 10 ani și am lucrat 5 ani într-o funcție publică așa că știu cum să folosesc cuvintele!
        Bloggăritul nu e o ocupație este un moft!
        Dar care schimbă un pic în lume balanța dreptății în favoarea elevilor ca ALEXANDRU BOȚU!

 40. Ciprian

  Ipocrizia si pupincurismul care domina sitemul de invatamant in ultimii ani a scapat de sub control. Sunt elev in clasa a 12-a si sincer sa fiu rezultate scolare remarcabile nu am, insa nu acestea mi-au format caracterul si personalitatea care pana acum cred eu ca este ok in comparatie cu “pulimea” . Ma lovesc de cazuri de genul lui Alexandru de cel putin 1, 2 ori pe an scolar, intamplate mie sau intamplate altora si cel mai grav e ca la aproximativ nici una nu se ia initiativa existand un nivel de obedienta care pe mine ma oripileaza. Parerile mele in legatura cu articolul sunt impartite, pe de o parte sunt de acord cu tine, avand in vedere ca a fost olimpic la fizica ani la rand e clar ca asta ii place si cu acelt lucru probabil isi va castiga existenta pe viitor, celelalte materii putand fi putin mai neglijate si profesorii intelegatori avand in vedere ca este axat doar pe un domeniu. Cel mai grav in sistemul de invatamant este ca elevul nu este ascultat , 90% dintre profesori tratand elevii cu o superioritate iesita din comun si de ar fi doar pe plan profesional si intelectual ar fi perfect normal, isa doar pentru faptul ca esti elev si ai cativa ani in minus majoritatea profesorilor considera ca argumentele tale nu merita a fi ascultate, si crescand intr-un astfel de sistem si te conformezi lui risti sa ajungi pe viitor un indoctrinat obedient care va juca cum dupa cum iti va canta altul, caracterul meu este unu putin mai rebel si atac cam tot ce nu imi convine, insa nu fara argumente cu care stiu ca e posibil sa nu castig. Un exemplu in care nu am fost ascultat si tratat cu o superioritate iesita din comun : am fumat o tigara intr’o pauza pe o terasa din apropierea scolii moment in care pe langa a trecut directorul adjunct(pupincuristul) , bineinteles ca cum am ajuns in scoala am fost dus in birou la director(superiorul, o persoana care considera elevii niste jeguri si se si comporta ca atare, un frustrat care nu a reusit sa-si impuna ideile idioate in fata propriului fiu) . Cand am “indraznit” sa ii spun ca nu exista un punct in regulamentul scolar(regulament cerut de mine de la secretariat cu cateva zile inainte si studiat indeaproape) care sa imi interzica sa fumez in afara scolii pe o proprietate neaferenta scolii am fost jignit si dat afara din birou, am fost chemat ora urmatoare si mi’a inmanat un regulament proaspat scos la imprimanta care pe durata unei ore a mai primit un subpunct care interzicea fumatul oriunde( in viziunea lui daca sunt elev nu am voie sa fumez nici macar in propria casa(stiu ca fumatul nu este un obicei prea bine vazut insa faceti abstractie de el ca nu asta e important) , cum am vazut regulamentul i’am spus ca mie nu mi’a fost citit acest regulament la inceputul anului si ca nu am semnat pentru el. Vazand ca nu ma poate indupleca a inceput cu amenintarile, ca ma transfera disciplinar la un profil real sa dau bacu la mate(afland in prealabil ca si acest lucru este interzis de regulament), nu l’am bagat in seama stiind vag ca acest lucru este imposibil ,mi’a zis sa vin a 2-a zi cu parintii la scoala( parintii majoritatea fiind foarte usor de influentat). Aici a inceput alt circ, spunandu’ca sunt major si pot sa ma reprezint si sigur, parintii nemaifiind responsabili de faptele mele, mi’a zis citez “ai crescut mare si prost” si iar m’a dat afara din birou chemandu’ma din nou dupa o ora si vazand ca nu poate sa imi faca nimic ca sunt prea bine informat si atac cam tot ce spune cu argumente solide si’a schimbat tonul si mi’a zis ca ma iarta acum si spera sa avem o colaborare buna pe viitor. Daca nu faceam ce am facut probabil aveam scazute puncte la purtare, zile de exmatriculare si multe altele, am asistat la cazuri in care vazand directorul ca nu poate face nimic cu elevul si nu il poate persecuta i’a persuadat pe parinti sa il transfere la alta scoala . Revolta si initiativa sunt bune, in cazuri fondate, elevul Alexandru a facut ce trebuia insa ca lucrarea lui sa fie si mai autentica trebuia sa rezolve si problemele, astfel demonstrandui profesoarei ca nota anterioara chiar a fost nefondata.

  1. ThinkAgainRo

   Dragul meu și eu și alții din generația mea (am 33 de ani) am pățit lucruri similare!
   Cu tristețe constat că SISTEMUL CORUPTO_COMUNISTIOD persistă în același tip de manifestări ABUZ și CORUPȚIE!
   Problema este lipsa de atitudine iar acest elev e genial fiindcă a ales să dea o formă originală protestului!
   Implicând și un arbitru extern! Și-a dat seama că fie elevi fie profesori nu vor judeca corect sitauția dovadă comentariile sacoșarilor olimpici care intră aici să-mi ceară explicații și să mă jignească!
   Important este că astăzi și mâine TOATĂ PLANETA va citi acest articol și va trage fiecare concluziile de rigoare.Eu am expus faptele și am făcut comentarii personale!
   Restul fiecare crede ce dorește!
   Regretul meu este că discut aici cu tineri inteligenți dar cu personalități OBEDIENTE care ACCEPTĂ să fie complici la un sistem corupt și injust!
   Mulțumim de lungul comentariu te aștept aici mereu!

 41. antiignorantu

  prea multa scarba de turma plina de drogati …. atentie cum nimiciti pe unii tineri ….

  1. ThinkAgainRo

   e vreun refren hiphop?căci așa sună!

   1. antiignorantu

    nu :))

   2. antiignorantu

    dar poti sa-l dai la muzicieni sa faca un vers acolo :))

    1. ThinkAgainRo

     Bine Maestre vom ține cont!

 42. nelucu

  Am obţinut rezultate foarte bune la olimpiadele naţionale de istorie şi fizică. La întoarcere, profesorii voiau să-mi pună 10 pe nimic. Am protestat, şi am cerut să fiu ascultat, luând însă tot 10. Consider că am fost corect faţă de mine, şi faţă de ceilalţi.
  Iar dacă, la alt obiect, am avut un profesor cu care să mă răfuiesc din cauza nedreptăţii şi nepriceperii de care a dat dovadă, am făcut-o, dar după ce am absolvit.

  1. ThinkAgainRo

   Era bine să te răfuiești atunci dar totuși e bine că ai lămurit problema!
   Și profesorii trebuie să știe că GREȘELILE SE PLĂTESC! La fel doctorii, judecătorii, polițiștii!

   1. nelucu

    Atunci ar fi fost o prostie. Eram elev, el profesor, nu doi mahalagii, live la Antena 1 sau teribilişti care-şi pozează “cool-oşenia” de teză şi o aruncă pe net.
    În cazul meu, datorită mai multora care l-au reclamat, respectivul a fost scos din învăţământ. Consider că, în calitate de elev, îţi faci datoria. Apoi procedezi decent, e singurul lucru care are consistenţă.

    1. ThinkAgainRo

     păi tu nu ți-ai făcut datoria ca elev fiindcă terminaseși! Faptul că epistola-teză a lui Alexandru a ajuns pe net e un efect colateral al situației!
     De acord că lucrurile nu se rezolvă la tv sau pe net dar elevii nu au niciodată dreptate întotdeauna profesorul!
     Nu-i nimic de acum această profesoară va fi mult mai atentă la modul discreșionar în care acordă note și poate începe să se profesionalizeze dând note pe corect!

     1. nelucu

      Datoria mea ca elev, era să învăţ, şi mi-am făcut-o. Profesori, ca şi elevi, sunt mulţi dobitoci. Nu putem să-i schimbăm zilnic, până dăm de cei perfecţi. Consider că am procedat decent şi corect, iar asta era tot ce am avut nevoie ca să nu fi absolvit cu frustrări. Ba chiar sunt mulţumit.
      Am plecat la bibliotecă.

      1. ThinkAgainRo

       Ai dreptate dar NEDREPTATEA trebuie corectată oriunde dăm de ea! Căci așa am ajuns în România cu polițiști beți care omoară copii pe trecerea de pietoni să fie cercetați în satre de libertate!

 43. animalutul20

  e ok ca si-a facut vazut si “auzit” punctul de vedere dar asta nu ins ca jeghoasa aia de profa n-o sa mai dea note pe spagi si meditaii impuse………….trebuia sa scrie teza, sa astepte nota si s-o dea in gat pe jegoasa(o comisie care sa corecteze pe bune si s- o arda pe nesimtita )desi in RO e greu sa gasesti cativa profesori intregri(“corb la corb nu-si scoate ochii)

  si uite-asa o sa plece baiatul asta din RO, noi astia care inca mai suntem o sa pierdem un creier pt care altii sunt dispusi sa plateasca burse, etc- si o jiganie autointitulata profa o sa prospere prin favorizarea nulitatilor………….ca ea oricum isi ia bani grei, n-o sa fie o problema daca scade nivelul general de trai……….

  1. ThinkAgainRo

   păi asta e cea mai mare pierdere a fiecăruia dintre noi faptul că băieții aceștia geniali pleacă.
   Colegii lui invidioși spun că este arogant! Păi măi copilași obțineți și voi rezultatele lui și fiți și voi aroganți cine vă oprește?

 44. Elev în Vianu

  E păcat, mulţi dintre voi vorbiţi în necunoştinţă de cauză. Elevul cu pricina a avut aceleaşi probleme şi la matematică. A primit media 9 şi a avut scandal aducându-şi părinţii la şcoală şi certându-se cu profesorul. Iar problema cu doamna profesoară de fizică ţine dinainte de problema cu “semiconductori”. Acest elev, care recunosc că este unul foarte bun, consideră că doar pentru că e olimpic naţional (ceea ce nu e mare lucru în Vianu), trebuie ca toată lumea să facă plecăciuni în faţa lui. Din acest motiv, tratându-şi profesorii cu aroganţă şi infatuare a ajuns să fie detestat. Acum sunt de acord că în mod normal trebuie taxat la nota la purtare, dar asta înseamnă automat că-şi pierde orice şanse de a fi admis în SUA. Eu zic că profesorii s-au purtat chiar blând cu el încheindu-i nota 9 la mate şi la fizică.
  Până la urmă, dacă eşti olimpic la o materie nu înseamnă că trebuie să te culci şi să aştepţi să vină notele de 10. E absurd!

  În fine, cel care deţine acest blog îmi va spune că ‘nu am înţeles nimic şi că sunt o cauză pierdută’ (se pare că aşa îi tratează el pe cei care nu îi împărtăşesc opiniile. Eu îi spun doar că am terminat anul trecut liceul, scandalul dintre el şi profesori datează de mult mai demult, îl cunosc personal pe băiat şi pe profesori.

  1. ThinkAgainRo

   În primul rând era corect față de cei care citesc aici să-ți dai numele pentru că pot și eu intra sub un ID diferit și face fel de fel de afirmații.Îmi place modul cum îți exprimi ideile (nu violent sau agresiv) și chiar dacă nu sunt de acord cu tine îți respect punctul de vedere.
   Eu am fost nedreptățit în același fel de alt profesor în altă eră (când eram de vîrsta voastră)!
   Indiferent cât de arogant este dacă merită 10 trebuie să i se dea 10.nu am spus că nu sunt și alți elevi la fel de muncitori sau inteligenți.
   Am afirmat doar că era dreptul lui.Trebuie să înțelegi ceva: majoritatea generației tale este pierdută cum a fost și cea a mea și cum va fi și cea a copiilor noștri.
   Asta e România!
   Aroganța provine din lipsa de experiență de viață!Când Alexandru va merge la MIT să zicem acolo vor fi numai ALEXANDRI și nu va mai putea să mai facă figuri fiindcă și ceilalți au rezultate comparabile, dacă nu mai bune, cu ale lui.
   referitor la faza cu notele consider că trebuia să i se dea 10 chiar dacă nu merita cu atât mai mult că merita!
   Faptul că i s-a dat 9 arată că profesoara a greșit lăsându-se purtată de sentimente personale negative în aprecierea notării!
   Acesta este un caz grav de lipsă de profesionalism! Indiferent ce opiniii aveți voi despre IOANA STOICA nu poți să depunctezi un elev (mai ales olimpic) fiindcă așa vrei tu!
   ACESTA ESTE ABUZ ÎN SERVICIU ȘI SE PEDEPSEȘTE PENAL!
   În speța de față nu contează ce defecte are Alexandru contează REZULTATELE SALE CARE SUNT INCONTESTABILE! El nu este un elev oarecare chiar și din VIANU!
   Omul care muncește mai mult merită mai mult!
   Să-ți dau un exemplu: în orașul unde locuiesc și eu, PLOIEȘTI, Lui Leonard Doru Doroftei i s-a dat GRATIS de către muncipalitate un teren în zona extracentrală (2000 de euro metru-pătrat) pentru a-și construi o casă.
   Deși avea bani să îl cumpere.Conform logicii tale ce dacă a luat nu știu câte centuri de aur la box sau medalii să nu fie avantajat.
   Nu e așa!
   Dacă omul face sacrificiul de a rezolva probleme și a studia pentru a merge la Olimpiade unde are rezultate notabile măcar din respect TREBUIE EVALUAT CORECT!
   Acest elev merită 10 pe linie FĂRĂ EXAMINARE!
   Nu are importanță pentru mine ca profesor că e arogant!
   Și aroganța în viață se plătește și–i va aveni rândul să învețe lecția aroganței!
   Aici eu găsesc că profesoara stă slab la capitolul simț pedagogic și experiență de viață!
   Nu toți elevii sunt la fel!
   Poate are supărările sale sau nemulțumirile sale și le maschează prin atitudine arogantă – agresivă!
   NU ARE LEGĂTURĂ CU FIZICA!
   Cred că am fost elocvent și vreau să-ți spun că aici am dat voie mereu celor care au alte puncte de vedere să și le expună cu condiția unei minime decențe!
   Cel numit fost elev a jignit primul!

   1. Elev în Vianu

    Tocmai din cauză că îi cunosc personal pe cei doi nu mi-am dat numele adevărat. Ce rost are să arăt pe cine susţin?
    Îţi repet, în Colegiul Naţional de Informatică ‘Tudor Vianu’, existau mulţi alţi elevi cu rezultate mai bune decât ale acestui Alexandru Boţu. Tu zici că merită 10 pe linie fără examinare. E absurd! Doar pentru că eu, ipotetic, aş fi olimpic internaţional la limba malgaşa, asta nu înseamnă că ar trebui să am 10 pe linie la mate, fizică, română (şi nici măcar la limba malgaşă, dacă la teză am greşit). Fiecare materie şi mai ales, fiecare examen trebuie tratat individual. Aşa funcţionează lucrurile peste tot în lume. Aşa este şi în sport. Poţi prinde zile bune şi zile rele. Dacă ai câştigat azi un concurs, nu înseamnă că nu mai trebuie să munceşti pentru că le vei câştiga oricum şi pe celelalte. Susţii sintagma “Inspire thinking, inspiring creativity, inspire future”, dar spui contrariul. E greu să ajungi sus, dar e şi mai greu să te menţii acolo. Doar pentru că are câte rezultate (bune, recunosc) la concursuri, nu înseamnă că toţi profesorii ar trebui să se închine în faţa lui şi să-i dea media 10. Elevi cu rezultate mult mai bune decât ale lui au muncit la fel de mult în continuare şi care dacă au primit 8 sau 9 şi-au dat seama că e vina lor şi nu au făcut atâta scandal. Şi acum au ajuns departe.

    1. ThinkAgainRo

     nu e vorba de a susține pe cineva fiindcă nu e derby Rapid-Steaua! Aici discutăm despre dreptate și corectitudine!Astfel de dezbateri sunt utile societății și conduc la ”repararea” derapajelor!Este demn de lăudat că sunt atît de mulți olimpici în Vianu! Cinste lor și respecte! Îmi pare rău că nu sesizezi diferența de nuanță: în locul lui Boț putea să fie BULAN de exemplu tot aceeași atitudine aș fi avut-o!
     Apropos eu nu-l cunosc pe alexandru,nici pe tine, nici pe bulan!
     cunosc sistemul de învățământ corupt din românia!
     dacă el cerea 10 la Ed fizică poate aveai dreptate!
     Dar tocmai că profesoara în cauză l-a îndrumat și-l cunoștea la disciplina extrem de grea care este FIZICA trebuia să fie corectă!
     Ascultă-mă,Alexandru se știe exact cât de bine pregătit este la fizică și tocmai din acest motiv a scris această epistolă!
     Faptul că s-a simțit nedreptățit, coroborat cu rezultatele sale îmi indică că profesoara A GREȘIT!
     Tu iei apărarea profesoarei fiindcă nu-l suporți pe ALEXANDRU (ok am înțeles e arogant) dar argumentele tale nu au legătură cu DREPTATEA!
     Fiecare elev are dreptul să fie examinat și notat conform cu nivelul de studiu NU MAI JOS NU MAI SUS!
     Dacă ALEX era paralizat și i se dădea 5 de milă era bine?sau rău?
     Sunt 100% convins că merita 10 și profesoara a greșit punându-i 9!
     Arogant sau nu elevul a rezolvat un subiect corect și a fost depunctat pe motiv de aroganță!
     Despre asta discutăm!
     Foarte bine că face scandal fiindcă eu am lăsat de la mine mereu și acum mi-aș fi dorit să fi făcut scandal pentru fiecare punct care mi s-a tăiat pentru AROGANȚĂ!

     1. Elev în Vianu

      Pentru ultima dată, îi iau apărarea doamnei profesoare pentru că ştiu cazul (nu am citit de pe net ce a scris un elev oarecare şi m-am regăsit acolo). Nu am nimic cu Boţu, doar că sunt obiectiv şi judec după cum au stat lucrurile. E aşa de greu de priceput?

      1. ThinkAgainRo

       Nu, tu lovești în Boțu fiindcă nu-i înghiți aroganța și iei apărarea profesoarei pentru a fi favorizat în viitor!
       Dacă profesoara respectivă te nedreptățea pe tine ai fi reacționat la fel ca el!
       Eu am trăit pe pielea mea abuzul la care a fost supus BOȚU așa că, consider că pe acest subiect, cunosc mult mai bine implicațiile cazului!

       1. fost elev

        Mădălin Florea din VIANU recunosc că urinez în pat și acum la 19 ani!

       2. fost elev

        Eu Florea Mădălin Cristian recunosc că-mi place să mă masturbez prin locuri publice și chiar să-mi consum propria urină!
        Vă rog să-mi iertați aceste mărturisiri dar boala grea de care sufăr mă împinge la acte reprobabile!
        De exemplu recunosc că voi încerca să comit infracțiuni informatice prin floodarea siteului ThinkAgainRo!

       3. Elev în Vianu

        Mă numesc radu 1204 iar 1204 este coeficientul meu de inteligență!

   2. Anonim

    Gandeste-te din nou si raspunde-mi la urmatoarele intrebari:

    Cineva merita nota 10 doar pentru faptul ca este olimpic?
    Cunosti evolutia respectivului elev la exameniarile in urma caruia nu a putut obtine media 10 si o poti comenta dintr-o postura obiectiva si profesionista?
    Daca sustii ca acest elev este de nota 10, de ce nu a luat locul 1?

    Si da, sunt anonim ca nu ma intereseaza astfel de polemici, am lucruri mai importante de facut decat sa ma cert cu niste copii care cred ca totul li se cuvine.

    1. ThinkAgainRo

     Da oricine merită 10 pentru că este olimpic de aceea sunt admiși la Facultate fără examen.nici Bacul nu ar trebui să-l mai dea!
     Nu-mi trebuie evoluția sa din moment ce colegii săi recunosc aici că este olimpic de 3 ani la o disciplină grea!
     Este posibil să nu fi luat locul 1 fiindcă la PUTREZICIUNEA din învățământul românesc VALORILE SUNT BATJOCORITE TOT TIMPUL!

     1. Anonim

      Serios, nici bacul sa nu-l mai dea?
      Sa ma astept din partea ta de comentarii de gen: Olimpicii nici n-ar mai trebui sa invete la alte materii, sa munceasca pentru ca totul li se cuvine?
      Da, sistemul nu e perfect, e chiar deplorabil dar astea nu sunt reactii normale!

      1. ThinkAgainRo

       Fiecare are opinia lui.Prin faptul că acel elev își sacrifică din timpul său, din tinerețea și copilăria sa care nu se mai poate recupera merită recompensat și admis peste tot fără examen.Vor și alții pleașca asta să stea acasă nu prin PUB sau în club sâmbăta seara și să facă culegeri întregi de probleme de fizică!

 45. fost elev

  pun pariu ca esti un frustrat pe la vreo 25 de ani, care in copilarie nu a avut prieteni, a fost batut de niste parinti alcoolici acasa, care provine dintr-un mediu rural si saracacios, care nu stie ce sa mai faca pentru a se afirma si a reusi(crede-ma blogaritul si atitudinea de mare si tare in fata calculatorului nu sunt o solutie)
  . a, si virgin pe deasupra. asa ca rami la camaruta si la blogul tau in care tu faci legea si esti mare smecher, poti sa vorbesti cum vrei, poti sa faci orice acuzatii vrei. ramai acolo, si fii un soarece de calculator in continuare. nimeni nu te va lua in seama. decat cei ca tine, sau fanii lui dan diaconescu.

  1. ThinkAgainRo

   Mama ta poate să confirme că nu numai că nu sunt virgin ci și că s-ar putea să-ți fiu și tată (dar nici ea nu mai e sigură s-a încurcat la numărătoare).sigur nu ești al meu căci eu nu fac copii handicapați!
   Ai paria un rinichi?Căci am niște clienți interesați! De pierdut l-ai pierde sigur din cauza faptului că nu gândești!
   pornești de la premisa falsă că tu ești cel mai deștept iar restul niște proști!
   Observ atitudinea de orășean rasat care detestă mediul rural! Asta spune tot despre coeficientul tău de inteligență!

   1. fost elev

    da prietene bine. hai sa nu mai lungim conversatia asta. ti-am sspus. da-mi adresa si numele tau si vorbim fata in fata

    1. ThinkAgainRo

     Când vrei tu amigo! Se vede că nu ai experiența confruntărilor violente și dure! Nu știi să evalueazi potențialul inamic. să-i cauți punctele tari, punctele slabe, să-l cunoști!
     cum vrei tu să câștigi o luptă (care nici măcar nu e lupta ta) plecând la război neînarmat, neinformat și slab pregătit?
     continui discuția căci eu găsesc prostia interesantă de studiat!
     Sunt persoane în viață în fața cărora nu ai cum câștiga fiindcă indiferent cum vei acționa acea persoană e înaintea ta cu un pas! Chestiunile acestea vin din experiența de viață experiență care la mine e vastă fiindcă am crescut fără părinți și mi-am făurit singur drumul în viață!
     Pe mailul blogului lasă un număr de telefon și te voi contacta! Dar fii sigur 100% că-ți doreși confruntare și că nu ai nimic de pierdut fiindcă eu sunt obișnuit să câtig indiferent de adversar!

     1. fost elev

      Mădălin din nou să anunț că sunt cel mai prost cetățean al Uniunii Europene!

 46. fost elev

  iar relatarea lui asupra a ceea ce s-a petrecut este de asemenea subiectiva.nu poti sa stii daca nu “i-a placut” profesoarei sau mai era ceva pe acolo. iar problema cu semiconductori, rezolvata, era la olimpiada, nu la teza

  si crede-ma ca daca te duci la Bac, olimpic fiind, si gresesti totul, de abia treci. pentru ca nu conteaza ce-ai facut la olimpiade, conteaza ceea ce ai facut la testul acela! si asta sa iti intre bine in cap

  1. ThinkAgainRo

   Dragă FLOREA MADALIN CRISTIAN E ultimul comentariu pe care ți-l mai permit pe tonul acesta!
   Acest olimpic își datorează rezultatele LUI ȘI FAMILIEI SALE nicidecum profesoarei șpăgare! Ar fi avut aceleași rezultate și cu alt profesoar!
   Dar cu tine indiferent de profesor sau materie tot un sărac intelectual și viitor mterial vei rămâne!

   1. fost elev

    cum poti tu sa o acuzi ca e spagara? pe ce baza faci aceasta acuzatie???
    ai inceput sa jignesti, deja nu mai ai argumente pe care sa le aduci. profesoara asta a facut performanta si va face performanta in fizica, cu orice generatie pe care o va avea
    esti un nimic, un limbrici cu ochi, care nu a reusit sase realizeze in viata pentru ca a fost inchis la minte
    privesti faptul ca nu a avut media 10 ca pe un capat de lume. bai baiatule, eu cred ca tu nici 8 nu ai avut. si daca nu ai avut cumva treaba cu materia asta, stai in banca ta si vezi-ti de nevast(daca o ai. )
    ai dat dovada de imaturitate si frustrare cand ai inceput sa acuzi, si sa scrii ca un jurnalist de CANCAN , acuzatii nefondate
    ti se pare tie ca reiese de undeva din ce a scris botu, ca profesoara respectiva este spagara si toate cele?

    pe ce motiv faci acele acuzatii? ai tu vreun habar de relatia acelui elev cu profesoara respectiva? ca sa stii si tu: se inteleg chiar bine, si colaboreaza extrem de bine.

    ti se pare tie ca sunt slugarnic? nu, nu sunt slugarnic, doar cunosc situatia si o expun asa cum este. mi se pare ca esti un prost? da, esti pentru ca ma faci pe mine jigodie si cretin care nu a avut treaba cu scaoala fara sa ma cunosti, si te bagi intr-o situatie pe care nu o cunosti, doar din simpla dorinta ca poate aici, pe blogul tau scris din fata calculatorului, -unde esti cel mai tare-, poate te afirmi si tu cumva, ca sa compensezi ratatul care esti in societate.

    Toate cele bune!

    1. ThinkAgainRo

     HAHAHAH ce îndârjire!!! Acest ultim comentariu trebuia să-l cenzurez dar îl voi lăsa pentru ca toți cititorii de aici să înțeleagă că am atins un punct sensibil!
     Această profesoara a făcut performanță cu elevi geniali ca Boțu Alexandru căci singură nu a fost capabilă decât de învățământ (dacă avea valoare profesională mergea în cercetare).
     Ești prost fiindcă încerci să scoți din mocirlă pe cineva care singură s-a băgat în această postură!
     Aștept să mai adaugi încă alte argumente care să-mi facă trafic și să-mi mediatizeze cazul!
     În acest moment cât mai multă publicitate îi este benfică elevului genial și curajos cu care tu nu vei semăna niciodată!
     nu-i nimic, nu-ți fă griji se găsesc joburi și pentru tine în agricultură!

    2. ThinkAgainRo

     Este un capăt de lume dobitocule fiindcă dacă cineva merită 10 nu-i poți da 9 fiindcă așa vrei tu! Se numește abuz iar eu aici și cei 3000 de cititori suntem împotriva abuzului de orice formă!
     Chiar și nașterea ta este un abuz de alcool al părinților tăi! Și din păcate un avort nereușit! Păcat că tatăl tău nu a folosit un prezervativ!

     1. fost elev

      bai omule, daca intr-o lucrare, un elev iti scrie de 5, nu ii dai decat cat merita.
      apropo, in agricultura ar fi loc pentru tine, ca oricum se fac mai multi bani decat din bloogul tau.

      legat de ultimul comentariu al tau, te rog frumos sa imi dai si mie numele si adresa ta sa stam de vorba fata in fata despre cum te iei tu de parintii mei.

      astept numele si adresa sa discutam. nu te speria, doar discutam. vreau si eu sa vad cine isi permite sa vorbeasca asa fara sa ma cunoasca

      1. ThinkAgainRo

       Mă piș pe tine cînd vrei! Și pe cine mai vrei tu! nu începe cu amenințări ieftine de cartier fiindcă e un domeniu pe care nu-l stăpânești ! În facultate ca să mă întrețin am lucrat destul ca recuperator și poți să mă crezi că știu să-mi fac treaba bine!au mai fost grozavi din aceștia ca tine și au plecat cu SMURDUl la spital!

       1. fost elev

        Eu FLOREA MĂDĂLIN CRISTIAN inginer electronist din București recunosc că sunt un dobitoc și că am intrat aici la insistențele profesoarei Ioana Stoica disperată de amploarea evenimentelor!

       2. fost elev

        Sunt penibil!

     2. fost elev

      apropo, studiez in domeniul electronicii, si performanta in fizica am facut si eu

      1. ThinkAgainRo

       Foarte bine dar ar trebui să-ți faci upgrade la creier fiindcă folosești o variantă incompatibilă cu oamenii obișnuitți!

       1. Elev în Vianu

        Mădăline, sunt BULAN și recunosc că și eu sunt un cretin congenital!

 47. fost elev

  Il stiu pe respectivul. este un elev cu premii la olimpiada, dar este si un ingamfat din cauza asta. o stiu si pe doamna profesoara Ioana stoica, mi-a fost diriginta. cum poti tu, un amarat de scriitor de blog, sa o acuzi pe dansa ca “favorizeaza muhaiele care-i cara sacose cu cadorui si ii dau mita” ?
  ai habar de performantele aceste doamne profesoare la olimpiadele nationale si internationale?
  toate premiile mentionate de botu alexandru in teza lui, erau castigate cu ajutorul indrumarii Ioanei Stoica
  cum a spus si cineva mai sus: ce conteaza ca a avut n premii la olimpiada, daca in lucrarea aia a avut o greseala, i-a fost corectata cum trebuie.
  si pana la urma, daca nu era un ingamfat cu premii urcate la cap, tacea din gura si se multumea si cu media 9. sau se ducea la profesoara si mai dadea o lucrare (ca doar vorba aia, avea multe cunostinte de la olimpiada)
  blogul asta e scris de o persoana care toata viata, a stiut sa invete , sa traga tare, dar nu a stiut sa se descurce. una e sa inveti, alta e sa ai minte. tu, autor al acestui blog, esti un frustrat pentru ca altii au stiut sa isi imbine preocuparile(iesiri si distractii) cu scoala, iar tu nu ai fost in stare

  1. ThinkAgainRo

   Singurul moment când unui om i se mai poate ierta infatuarea este când se dovedește că este extrem de bine pregătit într-un anumit domeniu.sunt convins că Alexandru Boțu are momentele sale de infatuare, ca orice tânăr de vârsta lui însă un ADEVĂRAT DASCĂL știe să separe chestiunile.Valoarea informațională și eforturile elevului nu trebuiesc batjocorite pentru a-i pedepsi infatuarea!
   Pe îngâmfat e ușor să-l corectezi mai ales când e inteligent! Dar pe profesorul șpăgar și subiectivnu-l mai corectează nimeni!
   Din acest motiv am scris acest articol fiindcă am trecut exact prin aceeași fază și nu mi-a luat nimeni apărarea! Am simțit nevoia să-l sprijin pe acest îngâmfat GENIAL care valorează mai mult decât toți cretinii ca tine care confundă slugărnicia cu loialitatea!
   Acest portal este modul de exteriorizare al unei persoane care a muncit și a jucat corect tot timpul iar jigodiile ca tine de ”foști elevi” au avut prioritate în cea mai mizerabilă moral și material țară din LUME!
   Nicăieri oamenii inteligenți și muncitori nu sunt călcați în picioare precum în Romanistan!
   Pot spune că sunt nemulțumit că aceia care au știut să îmbine preocupările (de fapt nu aveau nimic în comun cu școala dar datorită unor profesori precum mult iubita ta IOANA STOICA au copiat la BAC și au luat o licență) au ajuns să conducă ROMÂNIA adică să se descurce.
   Din reacțiile cititorilor noștri (tu clar ești un sau o cititoare de CANCAN) îmi dau seama că gândesc corect și acționez corect!
   Se simte o frustrare la tine în comentariu nicidecum la mine!

   1. Elev în Vianu

    Eşti penibil, doar pentru că cineva îţi spune cum stau treburile, începi să-l jigneşti. Degeaba eşti olimpic dacă ai un caracter infect (“cretini”, “jigodii”). Prietene, am fost şi eu în clasa doamnei Stoica timp de 4 ani de zile. Munceşte foarte mult cu elevii şi de multe ori o face pe gratis (cercuri la şcoală, activităţi extraşcolare, etc). Acest Boţu a ajuns la olimpiade în primul rând datorită doamnei Stoica, dar în îngâmfarea şi infatuarea lui a uitat acest lucru. Jigneşte-mă şi pe mine şi pe toţi cei care îţi spun adevărul (pentru că am fost acolo, ştim despre ce e vorba şi îi cunoaştem pe amândoi personal). Nu ştiu cu cât te-a plătit Boţu să faci pe avocatul, dar te descurci de minune.

    1. ThinkAgainRo

     Păi dă-ți numele complet ca să verificăm că într-adevăr ai studiat acolo!
     Nu ai înțeles nimic să vede că ai trecut clasa cu scaoșele de 8 martie și de 23 decembrie!
     În speța de față nu e important omul (deși chiar e important) Boțu Alexandru ci e vorba de INJUSTIȚIE!
     Omul merita 10 și i s-a pus 9 fiindcă…e arogant!
     Trebuia să i se dea 10 și VIAȚA îl lăsa corigent până învăța și el lecția aroganței!
     Dacă restul colegilor erau niște furnici și el simțea treaba asta cum să nu devină arogant?
     Poate că este un timid (mai ales cu fetele) și maschează în aroganță!
     DAR MUNCA TREBUIE RECOMPENSATĂ! Iar 10 e 10 nu 9!

     1. Elev în Vianu

      Dar ce, mă crezi prost să-mi dau numele complet? Crezi că am nevoie de aprobarea ta că am studiat acolo? Modifici comentariile mele după cum vrei tu, făcând să par că mă jignesc singur. I s-a pus 9 pentru că a meritat 9 şi atât. La fel a păţit şi la mate. Era în clasa de olimpici a liceului , unde alţi 2 erau în lotul olimpic internaţional la mate, altul era la info, iar el, care n-a fost la olimpiadă internaţională îi vedea ca pe nişte furnici. Repet, vorbeşti în necunoştinţa de cauză. Iar dacă şi Boţu e un timid atunci…nu mai am cuvinte. Îi găseşti scuze doar pentru că te vezi în el, pentru că acum mulţi ani, într-o zi călduroasă de vară, un profesor ţi-a făcut nu ştiu ce nedreptate. Poate aşa o fi cazul, dar acum nu trebuie să crezi că aşa se întamplă peste tot.
      Dar hai, te las, administrează-ţi blogul aşa cum ştii tu, modificând orice comentariu care nu-ţi convine doar pentru că te jigneşte, dar tu folosind în veselie cuvinte precum “cretini”, “jigodii”, etc. Mentalitate tipic românească: “păstrăm ce ne convine, cenzurăm restul”.

 48. denes3030

  Cand am fost in clasa 6 cea A trebuit sa dau teza la limba Romana dar din cauza ca nu am invatat comentariile acele lungi care eram obligat sa le invatam am scris comentariul la meciul de fotbal dintre STEUA si AC MILAN din semifinalele cupei UEFA din 1988 meci pe care din pacate STEUA la pierdutcu 1 la 4aici acasa.
  Datorita acestui lucru am fost scos in careu si de la stadiul de pionier am fost trecut la stadiul de elev.drept pedeapsa si la intreaga clasa li sa scazut cate un punct din nota de la teza. Lucrarea pe care trebuia sa o scriu era SCRISOAREA a 3 easi trebuia sa fac un comentariu despre batalia dintre BAIAZID si MIRCEA. la teza am fost notat cu 1 dar profesorul a inceput sa ma asculte in fiecare ora dupa aceea pana in clasa 8., dar nu mi-a afectat notatia in nici un fel. Poate datorita lui in 1990 la examenul de atmitere in liceu care se dadea la limba romana am luat 9 .
  Dupa aceasta iesire am fost considerat un fel de vedeta de ceilalti colegi in scaola chiar si in liceu de catre vechi colegi.
  Am povestit aceasta intamplare deoarece sistemul de invatamant este la fel cum a zis un user mai sus ca daca incerci sa te ridici se va gasi cineva in scoala respectiva sa te arunce inapoi in mocirla in care te tin.
  Pe vremea lui Ceausescu ce am facut era un lucru de neimaginat.
  Dar vremurile sau schimbat , stilurile sau scimbat dar oamenii au ramas la fel, dar se cred mai destepti tot timpul decat cei de langa ei.
  Cum spune o persoana din anturajul meu ca Romania are o generatie de ratati , ogeneratie de sacrificiu o generatie de oi (scuze de expresie) .
  Poate de aceea ne merge atata de bine acum, si invatamantul se gaseste unde se gaseste acum.

  1. ThinkAgainRo

   După SĂRĂCIREA ROMÂNIEI prin furarea sau distrugerea a peste 1300 de uzine și de întreprinderi care dădeau de muncă la 8 milioane de salariați LOVIURILE APLICATE AU FOST LA SĂNĂTATE ȘI EDUCAȚIE.
   Așadar se dorește de undeva din afara granițelor României ca acest popor să fie prsot, bolnav și nemâncat!
   Tocmai acest lucru ar trebui să determine profesori tineri(până în 45 de ani) să fie atenți cu viitorul ROMÂNIEI căci eroul nostru nu e un simplu elev ESTE UN CREIER care poate aduce miliarde de euro națiunii române.
   Ceea ce a făcut profesoara ESTE MIZERABIL; a depunctat nejustificat un elev cu performanțe căruia știa că-i place studiul și nu PUBul!
   Nu am dorit un tratament special (deși eu așa aș fi procedat) ci doar OBIECTIVISM!
   Subiectivismul NU ARE CE CĂUTA ÎN ACTUL DE ÎNVĂȚĂMÂNT!

 49. Alex VMN

  Respect! Toata admiratia pentru acest baiat! Insa un lucru este cert : din pacate, profesorul cam face ce vrea la ora lui, cel putin in Romania. Si am si o intrebare : cum s-a terminat aceasta poveste ? Ca banuiesc ca profesoarei respective nu prea i-a priit aceasta “nesimtire” (a se citi ghilimelele) din partea elevului ei.

  1. ThinkAgainRo

   Păi după acest linșaj mediatic probabil că lucrurile se vor îndrepta în direcția corectă! Teza se va repeta (profesoara nu va avea curaj să pună nota 2 fiindcă subiectele nu au fost rezolvate unui olimpic) și va lua notă maximă și vine BACul și profesoara va merge înainte neînțelegând nimic din ce s-a întâmplat!

 50. Oana

  Eu apreciez că acest Alexandru a avut curajul să spună lucrurilor pe nume. Dar trebuie să recunosc – m-a amuzat cumplit exprimarea lui. Când mi-a arătat un coleg poza şi am citit ce Alex a scris, am crezut că totul e o glumă făcută de un elev care nu ştia ce să scrie la teză şi care s-a decis să facă o glumiţă. Îi ţinem pumnii olimpicului nostru. Să ia bacul la română .

  1. ThinkAgainRo

   Da mai mult ca sigvur că începutul este defectuos fiindcă starea de nervozitate era maximă! Nu poți fi olimpic și la științe exacte și la cele umaniste iar băieții sunt în general neglijenți cu gramatica deși nu ar trebui!
   Toate cele bune!

   1. Elev în Vianu

    Hai că mor de râs. ‘Stare de nervozitate maximă’. A scris foaia aia acasă şi sunt convins nu l-a trecut nicio picăturăde transpiraţie. Pur şi simplu nu ştie să vorbească limba română. Cunosc atâţia băieţi olimpici la mate şi fizică care au o gramatică impecabilă.

   2. Ion Ambrinoc

    Băieţii nu sunt, în general, neglijenţi cu gramatica. Mă ofer contraexemplu. Şi nu sunt singurul. Nu e vorba nici de predispoziţie genetică dată de sex, nici de concentrarea pe materiile realiste, e vorba doar de lene.
    Acum, ceea ce faci – şi nu mă miră – este a încerca să prezinţi drept echivalente noţiunile de “om care nu are probleme cu gramatica” şi “olimpic la umaniste”. Nu încerca să îi găseşti scuze, pentru că nu are în ceea ce priveşte limba română.

    Eu am fost olimpic la matematică 4 ani şi nu am avut niciodată probleme cu gramatica. Însă ceea ce mi se pare mie complet aiurea este că îi numeşti pe alţii “proşti” sau “mârlani”, faci glume pseudo-savante de prost gust, apreciezi un gest care indică extrem de clar lipsă de experienţă în viaţă şi, totuşi, spui că altora le lipseşte.

    Iar a şti să foloseşti corect limba română nu se învaţă citind cărţi peste cărţi şi lăudându-te după.

    1. ThinkAgainRo

     Pot fi parțial de acord cu tine.ți-am postat opinia din respect pentru libertatea de exprimare!Mai multe nu am ce comenta !Ca și tine, am o opinie bine formată și pe care mi-am exprimat-o!Acum cititorii au citit și ce am scris eu, și ce ați scris voi și per ansamblu cred că e democratic!Rămâne de văzut cine are sau nu dreptate!

  2. yo

   Obicei tipic romanesc: a gasi nod in papura. Sa iti puna acest elev o problema de fizica in fata sa vedem cum o rezolvi. Sigur nu ai dat bacul la fizica. Iar la romana sigur ai invatat comentarii la greu.

   1. ThinkAgainRo

    Ești prost și mârlan! am dat bacul la fizică și la mate și am luat 10 la ambele iar româna nu mi-a prea plăcut!
    Faptul că știu să o folosesc corect îți poate indica (dacă ai fi folosit materia cenușie formată din celule gliale) că am citit un număr enorm de cărți care mi-au dezvoltat partea literar-artistică!
    tot încercați voi olimpicii la sacoșe să-mi creați un profil dar vă lipsește experiența vieții băieței!

 51. mihai

  Nu pot sa nu comentez asa ceva este incredibil atat cu profesorii cat su cu medici, faci pregatire cu profesoru treci materia si obti nota mare, dai bani la doctor te faci bine.
  Unde este constiinta unei nati ? Este bataie de joc ceea ce se intampla cu un astfel de elev, bravo lui ma bucur ca are puterea de a spune lucrurilor pe nume cinste lui…..
  Nenorocitii care vad rezolvarea numai in bani ar trebui deportati inchisi in puscarie pe viata…..La carma acestei tari ne trebuie un Vlad Tepes altfel nu mai avem izbainda

  1. ThinkAgainRo

   Dragă Mihai îți împărtășesc nemulțumirea însă îți dau o veste proastă ROMÂNIA NU SE MAI SCHIMBĂ!

   1. Romică Iarca

    Țara o schimbăm noi prin optimism și atitudine, nu prin reacții de genul: „România nu se mai schimbă”.

    1. ThinkAgainRo

     Am luptat 15 ani romică să schimb țara și acum că nu am reușit vreau să o schimb definitiv.Pentru Australia sau Danemarca!

 52. FLORIN

  Intebarea mea este: avem in fata chiar teza scrisa in clasa sau doar o hartie scrisa acasa, care n-a ajuns niciodata la profesoara?

  1. ThinkAgainRo

   Este teza scrisă care mai mult ca sigur că după ce va fi citită va fi repetată! profesoara nu va avea curajul de a pune 2 (căci subiectele nu au fost rezolvate) unui olimpic la fizică! Așa că se va repeta procedura, profesoara se va înuia subit, elevul va da BACul și massmedia va uita de acest subiect!

 53. melescan

  Ei,e interesant de aflat ce s-a intimplat dupa…

  1. ThinkAgainRo

   revin cu urmarea …luni sau marți voi avea un punct de vedere oficial al conducerii liceului!

 54. anonim

  Sunt curios daca voi astia care il ridicati in slavi pe Botu( apropo nu il cheama Batu) stiti ca de fapt aceea nu este teza sa ,ci doar o foaie scrisa acasa pusa, pentru a deveni celebru, pe facebook??? Si nu mai criticati profesori pe care nu ati avut onoarea sa-i cunoasteti.

  1. ThinkAgainRo

   Ați și început cu dezinformările bravo altă dată dacă vrei să fi credibil dă-ți numele întreg!

 55. Adi

  SUPERB ! Baiatul asta e mai inteligent si mai matur decat o gramada de falsi profesori care si-au terminat facultatzile cu 5 pe linie si apoi au impins spaga pe sub masa ca sa ocupe posturi la licee cu renume ! Exceptzional !!!

  1. ThinkAgainRo

   Ai perfectă dreptte ADI!

 56. Elena

  Sunt profesoara, insa ma bucura curajul si initiativa acestui elev, succes1

  1. ThinkAgainRo

   mulțumim pentru corectitudinea și obiectivismul de care dați dovadă!

 57. Eu

  Foarte frumos ce a facut! Felicitari, merita si mult succes in viata.. cazuri gen acesta sunt o gramada in Romania, doar ca nu e nimeni care sa le observe sau sa ajute elevii intr-un fel.. cam atat, in rest ii dau dreptate lui ThinkAgainRo, in tot ceea ce a scris aici 🙂

  1. ThinkAgainRo

   mulțumim de asprecieri însă cel care trebuie felicitat este Alexandru!

   1. Eu

    Pai eu pe el il felicitam.. si te-am felicitat si pe tine ca incerci sa faci ceva si sa deschizi ochii lumii 🙂

 58. aLEX

  Eu sunt de acord cu tot ce ati scris mai sus..insa de un lucru nu s-a legat nimeni:de ce doar 1 singur elev are curajul sa “se ia in dinti”cu sistemul?de ce doar unul?Noi stam si vorbim in fata PC-ului si aplaudam:uite ce a facut,uite ce curaj a avut…(eu sunt elev in clasa a 10-a,tin sa mentionez)si de fiecare data cand “atac”un cadru didactic cu privire la o incorectidudine savarsita de el/ea…NIMENI nu ma sustine!!!!ba mai mult aud comentarii de genu’:Alex mai taci din gura ca o sa ne dea la toti note mici din cauza ta,ce nu iti convine ca ti-a dat 7!?si tot felul de alte asemenea insiruiri de cuvinte…EFECTIV NIMENInu ia atitudine si marea majoritate accepta sa “pupe in f**d”un profesor..
  RESPECT PENTRU ACEST BAIAT SI PENTRU ALTII CA EL,CA SUNT DESTUI LA NOI IN ROMANICA,DAR NIMENI NU ESTE INTERESAT SA II VADA
  pace voua

  1. ThinkAgainRo

   dargul meu aLEX acest sindrom se numește RROMÂNISM.Peste tot românii sunt lași, parșivi și nu au curajul de a fi sinceri cu ei înșiși și cu ceilalți.
   episodul acesta se repetă în facultate și mai apoi la serviciu! Așa că plecați dragii noștri măcar 10 ani să munciți și să învățați pe afară.Apoi dacă mai aveți cehf de RROmanistan întorceți-vă!

   1. Eu

    prostia la noi e ca poate nu ne place sa plecam afara…eu spre exemplul n-as da pe nimic Romania..sincer..cu bune, cu rele..e tara mea..dar cand e vorba sa nu mi se faca dreptate si eu fac urat.. si am mai avut momente de genul, dar uneori se pare ca am rezolvat ceva cu o profesoara impreuna cu niste colegi si am reusit sa o schimbam.. in rest, nu ne asculta nimeni, nici diriginte, nici director, nici nimic 🙂

    1. ThinkAgainRo

     Te felicit pentru energia ta! Peste 10 ani nu vei mai gândi la fel!

    2. Geo

     Pentru cei care au ocazia recomand o bursa (Erasmus,Socrates) de cateva luni intr-o tara dezvoltata din Europa(Germania,Franta,Anglia),cel mai usor e la nivel de Facultate(schimb de studenti) si nu cred ca cineva serios ar dori sa se mai intoarca in Romania, totul se rezuma la faptul cum functioneaza Statul ca si organism de control ….iar in Romania ,se favorizeaza nepotismul,coruptia la orice nivel,furtul din bunurile de stat, si mentinerea populatie “sub conditiile minime” ca din 4 in 4 ani sa poata fi cumparata cu pomeni electorale.

     1. ThinkAgainRo

      Mulțumim de pont!Este corect absolut ce scrii aici!

 59. Popa

  Este olimpic. A luat premii. Bravo lui. Felicitari ! Dar daca la teza nu a facut ceea ce trebuia, ce sa faca profesoara ? Oare de acum toata viata va trebui sa se … lege de aceste rezultate la olipiada. Dupa ce va termina facultatea, nu va mai iteresa pe nimeni acest lucru. Va trebui sa o ia de la zero. Cand se va angaja undeva, pe nimeni nu va interesa ca a luat cine stie cate premii pe la olimpiada
  Succes lui in continuare

  1. ThinkAgainRo

   Nu ai înțeles nimic.mai repet o dată și pentru tine care ai deschis mai târziu calculatorul și minte e adormită:
   elevul a rezolvat un subiect legat de semiconductori și a folosit un cuvânt GOLURI pe care profesoara l-a găsit nepotrivit și nu i-a dat punctaj maxim la acel subiect.
   tu nu ai fost la olimpiade și nu știi cum stau lucrurile acolo nivelul este atât de dificil încât nu poți merge ca la BAC la noroc.Acolo ori știi ori nu știi.
   Elevul nostru a citat DEXul și apoi alți autori de teorie de fizică pentru a-și argumenta faptul că a fost depunctat nemeritat.
   Eu dacă eram IOANA STOICA îi puneam 10 pe teză doar dacă scria la rezolvare STEAUA – DINAMO 2-3.
   Despre asta discutăm că un olimpic raportat la 200 de mii de loaze care au picat bacul anul trecut este DEMOTIVAT să mai învețe și să mai facă performanță.
   Iar ROMÂNIA ȘI CETĂȚENII EI AU NEVOIE DE ACEST OLIMPIC NU DE CEI CARE VOR PICA BACUL ANUL ACESTA ȘI CARE VOR FI CU MIIILE!
   În ceea ce privește rezultatele sale GÂNDEȘTI CA UN ROMÂN INVIDIOS!
   Dacă va merge la o universitate din afară (și va merge sigur după acest episod în care poporul român reprezentat de IOANA STOICA l-a batjocorit) SE VA ȚINE CONT CLAR DE REZULTATELE SALE.
   Va primi bursă de studii și va fi direcționat către cercetare.Apoi o multinațională cu miliarde de euro profit îi va plăti un salariu IMENS doar să se joace prin laboratoarele de fizică.
   O va lua de la zero fiindcă doar în România rezultatele deosebite la olimpiade sunt zero la angajare.Dacă ești nepotul cuiva e suficient!
   Citește de 3 ori răspunsul meu și mai gândește-te cu privire la punctul tău de vedere.Dacă ți-l menții atunci te aștept la toamnă la corigențe!

   1. Claudia Oltean

    Superb sau ce ?

   2. alexa

    Eu sunt studenta si eu am fost olimpica la biologie-anatomie, dar nici la liceu ,nici la faculatate, numai zic nimic de angajare nu a contat vrodata acest lucru.Tot ce am facut am facut-o pt ca mi-a placut sa invat si pt dezvoltarea mea personala.Si eu in anul in care am luat locul 2 pe municipliu am avut media 9,50 dar nu am inceput sa protestez din cauza asta.Poate Alexandru este nemultumit din alte motive sau poate ca nu intelege ca respectiva profesoara are asteptari mai mari de la el.Si haideti sa nu ne mai luam de profesori (recunosc am avut si profi care nu aveau ce cauta in pozitia respectiva) ca nici elevi (si aici nu ma refer la olimpici) nu isi dau interesul de a studia.

    1. ThinkAgainRo

     Draga noastră Alexa(ndra?) fiecare om poate să accepte sau nu anumite lucruri negative căruia i se întâmplă.Dacă tu nu ai vrut să protestezi (și rău ai făcut) uite ce se întâmplă că abuzul continuă!
     Eu îmi exprim admirația pentru reflexul de a protesta! Este reflexul unui om LIBER (inclusiv în gândire) și merită felicitat!Fiecare vede în felul său, unic și personal,lucrurile!
     mulțumim de onoarea de a intra și comenta aici chiar dacă nu ești de acord cu noi!

  2. Claudia Oltean

   Din aceleasi considerente absolut ” logice ” pe care le enumerati , cel mai tare fiind acela ca la angajare pe nimeni nu va intersa ce premii a luat , cum spuneam exact din acea cauza am ajuns sa ne reprezinte la Bruxelles agramata EBA, care vorbeste limba romana ca pe o limba straina, si acolo nu a interesat pe nimeni ce rezultate a avut, ci doar fiica cui este…..Sila profunda !

   1. Eu

    asta a fost de sah mat..

   2. ThinkAgainRo

    Corect nu uita că Coana Joițica e un motiv al poporului român!

 60. Ella

  Cate mizerii se petrec in liceele “cu staif”… este deprimant si frustrant pentru elevii de exceptie.
  Am facut pregatire cu elevii mei din clase terminale pentru Bac dupa program, uneori sambata, la scoala, fara sa am nicio pretentie financiara, acestia avand un nivel mediu , provenind si din zone sociale precare.
  Ma gandesc ca poate si salarizarea nemotivanta din sistem genereaza astfel de situatii, ca cele cu sacosele si meditatiile.
  Pe de alta parte, nimic nu justifica evaluarea subiectiva a unui elev. De regula elaborarea unui test impune si ca grilele si punctajele aferente sa fie aduse lal cunostinta elevilor. Pacat de gustul amar cu care acesti tineri parasesc scoala dar trebuie sa afle ca nedreptati si aprecieri subiective va mai intalni in viitor, indiferent de nivelul de invatamant si chiar de zona geografica. Nu este inca “tabacit” de valurile vietii.
  Felicitari olimpicului si mult succes !

  1. ThinkAgainRo

   Doamnă scumpă și dragă, tot respectul pentru dumneavoastră! nu am dorit să pun o etichetă pe întreg corpul profesoral de asta am și dat nume și localizare.
   Un elev inteligent și sclipitor este foarte rar.Fiindcă Dumnezeu dă copiiilor frumusețe și voioșie dar nu-i înzestrează pe toți cu geniu.
   Consider, îmi cer iertare pentru falsa modestie, că am fost un astfel de elev.Eu întotdeauna mă plictiseam la ore.De asta mi se dădea culegerea de probleme spre rezolvare pentru că astfel stăteam liniștit.au fost profesori care au înțeles ”nelinițtea” mea și au fost profesori care nu au înțeles-o și s-au purtat execrabil și abuziv (am dat nume fiindcă Google indexează și cândva cineva va căuta informații pe net despre persoanele respective și e bine să știe adevărul).
   Un profesor NU ARE DREPTUL SĂ-ȘI BATĂ JOC de munca elevului! dacă acest elev a luat medalii la competiții județene naționale și internaționale atunci acest elev NU E CA CEILALȚI.Tocmai din acest motiv merită 10 fără a fi examinat.
   Ceilalți elevi nu se vor simți nedreptățiți fiindcă ei nu pot merge la olimpiade.Iar el, elevul de 10, se simte astfel MOTIVAT să facă performanță.Este prima dată când gustă din succes.Dacă l-ai nedreptățit, oricum nu-i poți lua ce i-a dăruit Dumnezeu, și-l vei ambiționa să plece afară unde CATEGORIC VA FI APRECIAT.
   Această IOANA STOICA indiferent de gradul profesional dacă nu a înțeles acest aspect care ține de psihologie NU ARE VALOARE DIDACTICĂ.
   Acest fapt am vrut să-l punctez prin articolul meu!
   Vă mulțumim și vă așteptăm aici mereu!

   1. Claudia Oltean

    Exact ! De asta, pentru ca acesti copii ( olimpicii ) sunt , pana la urma , niste exceptii, in universitati intra fara a mai da examene de admitere. Se pare ca pentru profesoara lui, acest lucru nu reprezinta nimic, desigur. La clasa ei acest copil trebuie examinat si depunctat…. Pur si simplu patetic ! Totusi ar fi fost interesant de aflat care a fost reactia ei la teza predata de Alexandru. sa ne tineti la curent .

    1. ThinkAgainRo

     am și scris un mail oficial pentru a afla un punct de vedere!

  2. Romică Iarca

   Tinerii vor mai intalni, nu va mai intalni :-j

 61. testokick

  Media i-a catalogat actiunea drept o rafuiala cu profa si in nesimtirea lor au mai si spus ca el avea impresia despre profesoara ca era o idioata, nu ca asa si este. Tipul merita cel putin o medalie la nivel national daca nu si o bursa si un post de cercetare dupa ce isi termina studile. Ganditorii si cei cu coloana vertebrala nu sunt cautati. Se cauta sclavi indoctrinati si obedienti chiar daca sunt cu mult inaintea majoritatii in gandire abstracta.
  Individul trebuie luat de armata sau de servicii speciale ca(,) colaborator. Dar deh…e Romania.

  1. ThinkAgainRo

   Corect! Ai înțeles perfect ideea articolului!

 62. Daniel

  Nu pot sa cred asa ceva … Majoritatea profesorilor , daca le mai putem spune asa , din aceasta tara sunt niste “anomalii ale naturii”…Cum poti sa nu dai o nota mare , chiar si fara a-l mai examina, elevului care se duce la olimpiada si iti aduce aceste rezultate si in plus iti recunoaste si meritele tale ca profesor . Pentru ca toata lumea se va intreba apoi , tipic romanesc : “Ia bah , cu ce profesor sau profesoara a facut asta fizica (sau orice alta materie)? ” Asa ca ,citez “Draga doamna profesoara” …. sunteti jalnica…. incercati sa ne ajutati sa ne ridicam din aceasta societate , care nu contribuie prea mult la cresterea noastra , dar cum ridica unul capul mai sus… poc (sau boc 😀 ) si este adus cu picioarele pe pamant … D-aia suntem in urma multor tari de pe aceasta planeta!!! Respect acestui elev si parintilor lui , precum si multora aflati in aceeasi situatie … (si nu ducem lipsa) !!!

  1. ThinkAgainRo

   Da Daniel din păcate ai dreptate! România în opinia mea este distrusă fiindcă elevul este obișnuit de mic cu bătaia de joc și astfel cei valoroși și siguri de ei fac performanță în afara țării, acolo unde sunt respectați, iar leprele duc cadouri profesorilor, copiază la BAC, și ajung funcționari publici sau parlamentari.
   Această Ioana Stoica nu înțelege impactul negativ a tot ceea ce face.Bine, în condițiile în care profesoarele au ajuns să se culce cu elevii, de parcă se terminaseră bărbații pe stradă, gestul Ioanei Stoica nu miră prea mult.
   Însă conducerea liceului ar trebui să demareze o anchetă.bineînțeles că nu o vor face sistemul fiind prea comunist pentru reacții.Mulțumim de comentarii te aștept mereu aici!

   1. Anonim

    Ceea ce a facut este de admirat, dar Ioana Stoica este o profesoara excelenta, care scoate tot ce este bun dintr-un copil la fizica. Organizeaza tabere de pregatire la aceasta materie pe durata verii. Pe scurt, ceea ce face face de placere.

    1. ThinkAgainRo

     Mai spre josul paginii vei vedea o caracterizare completă făcută de un fost elev de-al dumneaei!
     Nu am criticat-o pentru slaba înzestrare profesională ci pentru slabul (inexistentul) simț pedagogic!
     Un profesor nu este (sau nu ar trebui să fie) doar un funcționar ancorat în rutină care aruncă niște absențe și note în catalog CI ARE OBLIGAȚIA DE A INSPIRA, DE A ȘLEFUI PERSONALITĂȚI!
     Adolescenții de liceu au nevoie să fie respectați, ascultați nu jigniți sau batjocoriți!
     Trebuie încurajați să se exprime, să se dezvolte!
     Sunt chestiuni elementare de psihologie care au fost sărite de fiziciana STOICA!

 63. marius

  ca o scurta completare, subliniez ca a avut curajul sa nu scrie nici macar subiectele cerute. ceea ce inseamna TOTAL dezinteres fata de un mod de operare deplorabil, si sub asteptarile lui…si fata de un sistem de invatamant care se cere pe sine insusi……abandonat.

  1. ThinkAgainRo

   Marius ai perfectă dreptate s-a piș..at la propriu pe profesoară și pe sitem.Scrisoarea e genială și arată siguranța unei personalități extrem de puternice care știe să-și impună punctul de vedere.Eroul nostru este un învingător înnăscut!
   Cinste lui și părinților lui!

   1. Anonim

    Serios?
    Un om destept nu da doi bani pe o nota, pe o medie!!!
    Conteaza ce stii, nu ce note ai. Iar tu, Think cum poti pune in acelasi text cuvinte precum “S-a pisat pe profesoara” si “cinste lui si parintilor lui”
    Protest inteligent era daca rezolva teza perfect, dupa care scria “Oricum nu ma intereseaza daca imi pui sau nu 10, tot stiu mai mult ca tine”. El nu a facut decat sa isi enumereze niste rezultate de la olimpiade ca si cum i s-ar cuveni media 10 pentru aceste rezultate.

    1. Adam G

     Buna,
     Nu stiu cum e la alte licee, dar “pe vremea mea” ni se echivala participarea la concursurile nationale si internationale cu nota din teza la materia respectiva.
     Si probabil ca elevul acesta a fost nedreptatit nu doar la lucrarea despre care vorbeste in teza, iar nemultumirile s-au adunat, pentru ca pentru o medie scazuta aiurea de un profesor mediocru poti pierde o bursa, un loc la o universitate de prestigiu. Si nu stiu cine e dispus sa-si puna in pericol visul de a invata la o anumita universitate pentru ca “un om destept nu da doi bani pe o nota, pe o medie”.

     1. ThinkAgainRo

      Este perfect adevărat ce scrii tu ADAM! Mulțumim de comentarii te așteptăm mereu aici!

     2. Anonim

      Echivalarea se face si acum in functie de profesor si de doleantele elevilor care considera ca totul li se cuvine, dar dupa cum vezi respectivul copil nu a obtinut locul 1 sa poti afirma ca a obtinut nota 10 la concursurile la care a participat. De asemenea daca ne uitam la evolutia lui, putem observa o tendinta descrescatoare a evolutiilor sale la olimpiada:
      2010 – argint
      2011 – bronz
      2012???
      V-ati gandit ca exista posibilitatea ca acest elev sa se fi culcat pe o ureche, comportament caracteristic celor din Romania?
      Si nu, nu poti pierde o bursa la o universitate de prestigiu doar pe baza unei medii scazute de un profesor mediocru, cum de asemenea nu o poti obtine doar cu o medie de 10!
      Nu postat aici sa atac elevul sau sa apar profesoara. Nu pot face acest lucru doar citind cateva bloguri, stiri sau ce se mai vorbeste pe la radio “şanţ”.
      Un singur lucru doresc sa va spun: baiatul nu trebuie transformat intr-un martir, chiar mai mult, trebuie sa stieca lumea nu e perfecta si, daca are dreptate in acest conflict (nimeni nu poate afirma acest lucru doar pe baza unor declaratii) ar trebui sa invete din aceasra experienta si sa isi intareasca caracterul.

      1. MIrcea

       Anonim, deschide ochii !

      2. Paul

       Domnule aNONIM vorbesti de rezultate descrescatoare …adica nu mai e al 2 lea din mii de copii din generatia lui e al 3 lea… pare putin ?????
       Ai avut macar odata rezultate de acest gen sa poti vorbi ? Sa iti poti da seama cita munca e in spatele unui asemenea rezultat ?
       Chestia cu nota/media 10-20 era ca o recompensare simbolica…crezi ca subiectele de la teza/test erau mai grele ca la olimpiade ???
       Nu numai acea profesoara e de nota 5 ci sistemul ca atare…goana dupa note la TOATE materiile pt a obtine o medie generala mare necesara mai departe e de tot risul sa nu zic alfel…
       Un elev ca cel in cauza poate sa nu intre la facultatea de fizica din cauza mediei generale de ex…
       Din pacate putini copii au curaj sa-si sustina punctul de vedere…din pacate nu numai copii…

      3. Sigur

       Asa este! Am vazut acest aspect, nu o data. Dar e mai simplu sa fii marlan si sa lovesti in femeia aceea, decat sa pui mana sa inveti! Coruptia in diverse forme. A forta mana cuiva sa dea o nota mare, pe niste merite nu tocmai evidente, este tot o forma accentuata de coruptie. Putea sa intre intr-un partid si cerea partidul notele pentru el.

      4. Sigur

       Corect tot ce ai spus! Dar cu cine discuti? Cu fostii si actualii corigenti? N-are sens! Pentru toate esecurile lor exista vinovati: altii! Ca ei doar trebuie ocrotiti si facuti presedinti.

  2. Aloha

   Păi n-a mai scris subiectele fiindcă le-a primit xeroxate de la profă, dude!!!! Hai să-i facem statuie la băiatu’ curajos.

   1. ThinkAgainRo

    Stai jos ai nota 3 pentru azi! Ne vedem în toamnă la corigențe!

    1. Ioan

     good one!

 64. Harta Romania

  trebuie sa ai curaj totusi sa faci asa ceva.sistemul imediat te taxeaza chiar daca esti pe clasa a 12 a.

  ca tot vorbeai de numarul mare de promovati la bac ce se anunta anul acesta, trebuie sa mentionez faptul ca am citit astazi pesurse.ro ca s-ar vrea reducerea numarului de locuri cu taxa la facultatile de stat.(ar creste locurile la privat la universitati gen cantemir)

  p.s:sunt scarbit.

  1. ThinkAgainRo

   nu ai de ce! gândește-te la o notă mare la BAC și la o universitate din afară!Eventual o bursă! Este singura ta șansă!

  2. Claudia Oltean

   Stimate viitor bacalaureat, am acelasi sentiment de sila, insa , grijile pe care ti le faci sunt false, in opinia mea. Nici o universitate de stat nu va lasa sa ii scape caruta de bani din mana ce se numeste ” locuri cu taxa ” Aceste locuri in universitatile asa zise de stat dau buna starea ( citeste maldarele de bani incasate ca salarii si zic asta fara nici o urma de malitiozitate ) tuturor profilor de acolo si in virtutea autonomiei universitare fiecare va incerca sa aiba cat mai multe locuri de felul acesta la ei. Singura dvs gtrija in momentul de fata trebuie sa fie viitorul examen de bac, la care va doresc succes si nervi tari !!!

   1. Harta Romania

    buna observatia cu nervi tari!

 65. Catalin Toma

  Nu gasesc cuvinte prin care sa exprin aprecierea fata de acest gest, cred ca fiecare dintre noi a trecut prin astfel de situatii intr-unul din cei 12 ani obligatorii de scoala. Este atata nevoie de oameni cu initiativa, care sa aibe curajul de a-si exprima nemultumirile intr-un mod cat se poate de diplomat. Astfel de oameni sunt cei ar trebui sa ajunga in functiile cele mai inalte al statului. Bravo Alexandru, am invatat de la tine o lectie importanta!

  1. ThinkAgainRo

   Pur și simplu la comentariul tău nu am ce să completez!mulțumim că ne citești Cătălin!

  2. gabi costorel

   va recomand filmul Detachment (2011) –

  3. gigel

   Haideti ca va spun eu una buna de acum vreo 30 de ani : am avut un coleg de premiul I la care dirigintele i-a facut niste chestii nasoale prin clasa a VI-a si a VIII-a . Ce credeti ca a facut colegul? Ei bine , la sfarsitul clasei a VIII-a a luat premiul I , iar la serbarea de sfarsit de an cand si-a luat premiul a dat dirigintelui un buchet de URZICI ! Impachetat frumos ca pe atunci asa erau buchetele de flori .

 1. Examenul de Bacaureat 2012 scoate adevărul la iveală! » Inspire thinking, inspire creativity, inspire future! |

  […] mai amintiți articolul care a adus cei mai mulți cititori (și înjurături) pe acest […]

 2. PROTESTUL unui olimpic de la Vianu : Corectura se face pe criterii personale. Inteleg perfect ca nu merit media 10 . Ce reactii a starnit gestul liceanului | Reviste Romania

  […] Portalul Think Again publică o fotografie cu presupusa teză la fizică a unui elev olimpic de clasa a XII-a, în care […]

 3. Ce poate scrie un olimpic la fizica in teza de clasa a XII-a. Lucrarea a ajuns viral pe internet | TulceaInfo.Com Un ghid online al orasului Tulcea

  […] Batu Alexandru este un elev de clasa a XII-a care in ultimii ani a facut performanta la olimpiadele de fizica, dupa cum scrie in lucrarea sa pe semestrul al doilea, citata de blogul thinkagain.ro. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *